Басейн на покрива

Инсталирането на басейни на покривите на къщите се превърна в доста модерна тенденция през последните години и е популярно сред много хора. Но не много хора могат да си позволят такъв частен басейн на последния етаж на някакъв огромен небостъргач. По принцип това са известни ресторанти или скъпи хотели. Целта на която е да привлече голям брой посетители. Необичаен басейн на покрива е инсталиран в хотелския комплекс Marina Bay Sands в Сингапур, който свързва три 55-етажни сгради. Наричаха го “небесен парк”. Цялата площ е покрита с големи басейни и градини. Това е огромна забележителност на Сингапур.

Но ако погледнете света с истински очи, тогава басейнът, макар и не голям, можете да създадете сами и да го инсталирате на покрива на любимата си къща или крайградска зона. Напълно възможно е да осъществите такъв проект, като по този начин осигурите допълнителен плаж на вашия покрив. Това ще създаде повече пространство на земята и в градината, което ще ви позволи да украсите градината с цветя и зеленина.

Басейнът на покрива може да бъде направен въз основа на две опции: или инсталиране на рамков басейн, чието устройство е устойчиво на замръзване, или изграждане на стационарна бетонна купа. Най-добре е да облицовате басейна на покрива с PVC фолио, защото именно тя може да издържи на резки промени в температурата. Наистина, на покрива климатичните условия са на открито и не всеки ден можете да предскажете времето за утре. Басейнът на покрива на вашата собствена или селска къща е избран не много дълбок, тъй като голям обем вода може да доведе до допълнително укрепване на конструкцията на вашата сграда. Селска къща и плувно съоръжение в нея се превърнаха в неразделна част от нашия живот. Много е приятно да се потопите във водната повърхност след тежък работен ден. Плуването ви позволява да отпуснете мускулите на човешкото тяло, също така успокоява нервната му система и позволява на кръвообращението да се нормализира. Къде другаде можете да се отпуснете така и да се отпуснете, ако не у дома в басейна, особено ако се намира на покрива ви. За да инсталирате басейн, е необходимо да се проучат покривните материали и да се монтира гръмоотвод на покрива.

Ето защо напоследък много хора инсталират басейн на покрива и се наслаждават на гледката от покрива. Но преди да инсталирате, трябва да вземете решение за размера на басейна, да се координирате с подаването и заустването на вода и да видите комбинацията от дизайн. Ако всичко е изчислено правилно, тогава инсталирането на басейна изобщо няма да бъде трудно.