Безопасен покрив: много опции – едно решение

Покривът на къщата трябва да бъде не само здрав, но и надежден в случай на непредвидени обстоятелства. Повярвайте ми, форсмажорните обстоятелства се случват не само с неочаквано торнадо, но и по време на размразяване, когато огромни ледени висулки висят на гроздове, плашейки собствениците на къщата с факта, че могат да паднат от време, когато не очаквате това изобщо. Тяхната маса не е малка: в края на краищата това е лед, а не водна пара, така че елементарните правила за безопасност трябва да присъстват във вашия дом.

Ако сте пропуснали момента, за да не оставите времето да развали настроението ви, опитайте се да поръчате почистване на покриви от професионалисти, защото премахването на ледени висулки на труднодостъпни места за тях е същата работа като почистването на плоските покриви на многоетажни сгради от сняг.

Капризите на небесния офис понякога водят до нервен срив, особено в момента, когато се монтира нова лоджия и капенето започва от покрива. Нека не се довеждаме до такова състояние, но по време на монтажа на покрива ще монтираме специални елементи. Който? Малко по-късно, но засега нека обсъдим няколко ситуации.

Така че нямате търпение да инсталирате сателитна чиния или слънчев панел в самия връх на къщата. Разбирате покрива и разбирате, че не можете да стигнете до точката на закрепване. В този случай не е необходимо да купувате оборудване за катерене: просто изчакайте, докато започне топлия сезон, когато снегът и ледът напуснат покрива ви за дълго време. Но дори и тук има полза, тъй като визуално можете да видите как работят елементите, които сте инсталирали за модернизиране на покрива.

Снегозащитните предпазители със снегорини ще предотвратят на сто процента спускането на огромна маса валежи. Паднали под формата на сняг или ледени стърготини. Естествено, те не са в състояние да задържат такава лавина, но ще я разбият на няколко малки секции, като по този начин гарантират целостта на прозорците с двоен стъклопакет на тавана и други части на къщата. Такива устройства и покривът са оставени непокътнати и ще се погрижи за канализацията, за да можете да живеете спокойно до края на студения сезон.