Безопасност на покрива: Покривни пейки

Вашият покрив постоянно ще има нужда от поддръжка – ще трябва да почиствате комини, тавани и вентилационни канали, тоест постоянно ще трябва да стоите и да се движите на покрива и следователно ще трябва да се грижите за безопасността си на покрива. Това изисква инсталирането на специални пейки на покрива, или по-скоро, както ги наричат ​​още, „пейки за почистване на комини“.

Такива устройства сега се продават във всеки магазин за хардуер (а сега в някои региони можете да ги поръчате директно през интернет) и струват много малко – започвайки от няколко долара. Този аксесоар трябва да бъде инсталиран на етапа на изграждане на покрива, като следващия преобразуването ще ви струва доста стотинки и собственикът няма нужда от непредвидени разходи! Най-добре е да извикате специалист за инсталиране на пейки. И след като построите своя покрив, те определено ще ви бъдат полезни и ще ви помогнат повече от веднъж в трудни ситуации!

Всяка година ще трябва да проверявате комина, а да стигнете до него не е лесна задача и често рискувате да паднете от покрива и да се нараните. А с помощта на пейки можете лесно и безпроблемно да се движите по цялата повърхност на покрива, без да рискувате да паднете. И ако вземете предвид факта, че най-често коминът се запушва през зимния период, когато активно изчерпвате дърва за огрев, а точно през зимата покривът е много опасно място поради възможното наличие на лед, тогава можем да заключим че не можете без пейки на покрива! Също така през есенния период ще трябва да се изкачвате на покрива повече от веднъж и да го почиствате, тъй като не всички скатни покриви ви осигуряват пълен валежи от него. И като се има предвид колко листа падат на покрива ви, ще трябва да се катерите много по него и е малко вероятно да имате акробатичните умения да се движите по него без помощта на пейки. Също така е важно да знаете как да покриете покрива или да покриете покрива с метални керемиди.

Експертите препоръчват да инсталирате покривни пейки, ако наклонът на покрива надвишава 25 градуса (и обикновено всички скатни покриви имат ъгъл над 25). Ето защо всеки собственик на къщата трябва да се грижи за пейките, защото те са напълно евтини и носят много предимства, като просто инсталиране на сателитна чиния или поддръжка на покривни прозорци. И не забравяйте, че монтажът на пейки на покрива ще ви струва много по-малко, ако мислите за това при полагане на покрива.

Успех на покрива и бъдете внимателни на него дори при наличието на пейки! Късмет!