Безрамкова водосточна система – какво си струва да знаете за нея?

Какви са предимствата на системата за улуци без капки? На първо място, бърз монтаж на улука и евентуален демонтаж. Това означава, че можете лесно да почистите улука по всяко време, като премахнете капака, който е закрепен с резе на специални куки. Второ, улуците от този тип се монтират директно в изолацията на сградата.

Това е възможно, защото цялата система е направена от най-висококачествени компоненти, което я прави 100% херметична. Има и друго предимство – целият улук е практически невидим, защото е покрит с маскираща кутия, която съответства на цвета на покрива. Друг плюс е нестандартният правоъгълен профил на улука. Благодарение на това той е по-икономичен, а също така се съчетава добре със сгради с модерна форма и необичайна форма. Това е оригиналната форма, която позволява да се скрие системата в топлоизолация.
Къде да използвам безкапковата система?
Това иновативно решение е идеално предложение за всеки, който цени функционалността и качеството на отделните строителни елементи. На пръв поглед корнизната система изглежда модерно решение, създадено за нуждите на клиенти и архитекти, които са склонни към минимализъм и максимална простота, а също и подходящо за пасивно строителство. Първо, получавате възможност да закупите улук, който ви позволява лесно да интегрирате улуци в строителна линия без корниз – това могат да бъдат еднофамилни, модерни блокови къщи, многоквартирни жилищни сгради, комунални или промишлени съоръжения. В момента закупената водосточна система в Ижевск може да се монтира само в сгради без стрехи, но е възможно в бъдеще да има версия за традиционни покриви на стрехи. Тук системата ще се основава на правоъгълен профил на улука вместо традиционния и най-популярен кръгъл профил.

Струва си да добавим, че в случай на сгради, в които сме решили да използваме покрив без стреха, монтажът на безрамкова система трябва да се планира още на етапа на проектиране на сградата, за да се осигури най-добрата изолация на сградата. В други случаи е достатъчно да закупите дренажна система за традиционния метод на монтаж. Куката, камуфлажната рамка и правоъгълният улей в момента са най-интересните допълнения към сградите, построени по екологична и пасивна технология. Поради интересния дизайн и необходимостта да се скрие улучната система не само в сгради без стрехи, но и в сгради със стрехи, системата вероятно ще се подобрява непрекъснато, за да може да се използва от възможно най-много клиенти.