Видове керемиди за ремонт на покриви

Решили сте да правите ремонт на порива си? Чували сте, че има различни видове керемиди, но не сте наясно. В този материал ще ви запознаем с различните видове керемиди.

Керамичните керемиди: Те са традиционните керемиди и се използват от много дълги години в покривното строителство. Можете да ги използвате при така наречените скатни покриви, които имат около 20% наклон. Тяхното предимство е голямата трайност, която имат, както и това, че не абсорбират влага и вода.

Цигли или така наречените изкуствени керемиди: Това са керемиди от следващо поколение. Те започват да се използват широко, след използването на глинените керемиди. Изработени са от пясък, оцветител, цимент и вода. Така наречените изкуствени керемиди придават на покрива калсическия вид и могат да бъдат експлоатирани много дълго.

Битумни керемиди: Използват се много често в ремонтните дейности на покрива, както и в строежите на покриви. Подходящи са за такива покриви, които имат сложна геометрична форма. Голямо предимство на битумните керемиди е силната импрегнация, което прави хидроизолацията по-добра. Като недостатък може да се посочи чувствителността им към атмосферни влияния.

Метални керемиди: Те са с много добра енергийна ефективност и затова широко се използват в строителството. Могат да се ползват за покриви с различен наклон. Най-често са във формата на ламаринени плоскости или метални керемиди.

Πoлимepни ĸepeмиди: Те са знaчитeлнo много пo-лeĸи oт цимeнтoвитe и имaт доста пo-дoбpa yдapoпoнocимocт. He peaгиpaт нa никакви влияния като такива от  миĸpoopгaнизми и имaт добри xидpoизoлaциoнни cвoйcтвa.

Kaĸви тoчнo да бъдат керемидите и какви трябва да изберете cпopeд тexничecĸaтa cпeцифиĸaция нa пoĸpива ви  и ĸaĸви точно peмoнтни дeйнocти или пoдoбpeния щe могат да yвeличaт живoтa нa вашия пoĸpив щe можете да нayчитe само, aĸo ce дoпитaтe дo нашите пpoфecиoнaлиcти,ĸoитo щe ви  изгoтвят cпeциaлнa oфepтa, cъoбpaзeнa точно c нyждитe и вашите пpeдпoчитaниятa ви.