Видове покривни покрития

Типът покрив трябва да бъде избран веднага, на етапа на създаване на проекта на цялата сграда.

Трябва да се вземат предвид различни фактори: от проектното решение до местоположението на сградата, климатичните условия на мястото и характеристиките на определена среда.

Хубаво е, че сега на строителния пазар са представени всякакви опции, модификации, подходящи за всякакви условия и проекти. Производителите са се погрижили всички видове покриви да са налични.

 

Класификация по методи на полагане:

Лист – това е ондулин, шев, метални плочки, шисти и велпапе.

Софт е ролков, гъвкав и мембранен.

Насипно състояние.

Парче – това са керамични плочки, покривни шисти и пясъчно-циментови материали.

 

По дизайн:
Наклонен.

Плосък – това е ъгъл на наклон не повече от 12 градуса. Така водата и снегът се отстраняват ефективно от покрива.

 

По материали:

Organic е модифициран битум, полимери, катран, дърво. Трябва да се спазват изискванията за пожарна безопасност. Такива покрития се влияят от влага и слънце. Служи до 30 години.

Силикатът е азбестоцимент и плочки. Устойчив на валежи и светлина, чувствителен към температурни промени. Той е по-подходящ за сгради в райони с мек климат.

Металът е стоманено покритие с антикорозионно покритие, мед и цинк. Служи до 50 години.

За да избегнете нуждата от ремонт на покрива, помислете предварително. Проучете необходимата ви информация и вземете информирано, обективно решение, което ще вземе предвид всички ваши изисквания и ще отговаря на всяко едно от съществуващите условия.

Всяка сграда има нужда от покрив. Срокът на експлоатация на цялата къща зависи от нивото на качество на материалите и монтажа. Ако забележите разрушаване на ранен етап, ще са необходими минимални ремонти.

покривен материал

покривен материал

Възстановяването отнема относително малко време. Когато започнат проблемите, тогава се изисква сериозна работа, обемна във времето и сложна като изпълнение. Максимумът е подмяна на покривното покритие. И, разбира се, по-добре е умишлено да не довеждате въпроса дотук. Ще трябва напълно да обновите стария, да укрепите или възстановите всеки изолационен слой и дренаж. За освежаване на външния вид ще бъде достатъчно козметична работа.

Ако разбирате технологията на покрива, можете да изберете това, от което се нуждаете, и да се погрижите за покрива по-късно, така че да продължи възможно най-дълго.

 

Ако все още не сте намерили бригада за ремонт на покриви ,  то ние от РобиКомерс ще изпълним всяко Ваше желание.