Всички предимства на покривната настилка бяха посочени от експерти

В момента този материал е наистина универсален, използва се в различни проекти, а не само в частни домове. Монтаж на огради, обшивка на сгради, монтаж на фиксиран кофраж, довършителни и покривни работи – списъкът може да бъде продължен доста дълго време. Освен това, независимо от обхвата на неговото приложение, този продукт гарантирано ще покаже най-добрата си страна. Но какви точно са предимствата на такъв материал на съвременния пазар?

И всичко това, защото в рамките на тази оферта този продукт може да бъде закупен директно от производителя, като се елиминира присъствието на посредници. Е, атрактивните цени, каквото и да кажете, са изключително важно предимство в нашето време на икономическа нестабилност. А възможността да намалите разходите си, без да компрометирате качеството на крайния резултат, е от първостепенно значение. И сега нека разгледаме техническите предимства на велпапето при подреждането на покрива.
Основните качества на материала за покриви
Лекото тегло намалява натиска върху конструкциите на къщата и улеснява монтажа;
Материалът има висока механична якост;
Поради поцинковане и полимерна защита на металната повърхност, последната не е подложена на корозия. Това увеличава експлоатационния живот до 50 години;
Голям брой цветове позволява да се изберат идеалните опции от архитектурна гледна точка;
Покривът от велпапе е устойчив на огън.
Въпреки това, наред с предимствата, този подход има и недостатъци. Така че материалът не трябва да бъде надраскан или повреден по време на транспортиране или монтаж, тъй като през това място може да започне да прониква влага, което с течение на времето може да доведе до корозия. Също така, такъв покрив има много висок проводящ капацитет. Това се изразява в посредствена звукоизолация и висока топлопроводимост. И накрая, такъв материал не е много удобен при подреждане на покрив със сложна форма.