Естествена керемида

Ако чуете понятието „естествени керемиди“ – знайте, че това е керамика, нарича се по различен начин. Това покритие е издръжливо и красиво. Какво друго ви е необходимо, когато избирате вариант за покрив за вашия дом?

Състои се от глина, добита от специални кариери. Разликата от обичайното – не съдържа химически добавки. Няма оцветители, а ярки цветове се получават в процеса на изпичане на глина от различни сортове. Защо се нарича естествен? Една от версиите: в работния процес участват само естествени „елементи“. Глината е пръст, тя се формова с вода, суши се на слънце и се втвърдява в огън. Процесът е близък до естествения.

За да знаете как да го изберете, поставите и да се грижите за него, трябва да знаете как се различава от другите материали. Преди да започнете инсталацията, трябва внимателно и внимателно да изчислите всичко – да се подготвите за инсталационния процес сериозно и задълбочено.

Характеристики на монтаж на естествени плочки:

детайлни елементи, които да лежат дълго време,
трябва стриктно да се спазват технологичните изисквания.

Когато покривната керамика е поставена върху хидроизолационна подложка и изолация, покривът ще се нуждае от две вентилационни отвори. Първият е между хидроизолационната мембрана и топлоизолационния слой, а вторият е между същата мембрана и самото покритие. Благодарение на естествените характеристики на материалите, керамичните плочки и дървените детайли са естествено освободени от излишната влага и това увеличава експлоатационния живот, който първоначално е максимален.

естествена керемида

естествена керемида

Те подреждат елементите на парчета точно според предварително направени изчисления, поради което те всъщност са важни. Отклоненията се коригират по време на процеса на подравняване. Разпределете равномерно.

Интересно е устройството на естествените плочки. Всеки професионален строител ще ви каже това. Защо? Естествените компоненти се синтероват и се получават покривни елементи, които служат от векове и не се страхуват от влиянието на околната среда: валежи и температурни промени. Къща с покрив от този материал изглежда красива и модерна. Правилният монтаж отчита, че за покриви с ъгъл на наклон по-малък от 11 градуса се избират други видове материали. Говорим за тях в друга статия.

Тъй като цената на този материал е доста висока, полагането на естествени плочки трябва да се извършва от опитни специалисти. Не забравяйте, че спестяванията могат да се превърнат в допълнителни разходи в резултат на грешно решение, взето на етапа на проектиране на сградата.

 

Ако все още не сте намерили бригада за ремонт на покриви ,  то ние от РобиКомерс ще изпълним всяко Ваше желание.