Завършваме строителството на къщата

Поздравяваме ви за факта, че много скоро вече ще живеете в собствена къща, построена със собствените си ръце за достатъчно дълъг период от време. Нямам търпение да завърша строителството и да направя ремонт във вашия дом, да обзаведете стаите с мебели и да се нанесем с цялото семейство.

Въпреки това, по пътя към сбъдването на старата ви мечта, все още има трудна задача – избор на покрив. Със сигурност в началото на строителството сте решили формата на вашия покрив. Най-практичният е простият триъгълен покрив, който ще ви държи сухи години напред. Най-важното е да изберете добра полска плочка, която да го покрие.

Изборът на плочки е изключително разнообразен: по отношение на цвета – има всякакви нюанси на материала, в зависимост от това какво искате; според формата на картината има и всякакви плочки по ваш вкус и цвят с по-малки и по-големи елементи.

Някои бъдещи собственици мислят как да покрият покрива: плочки или шисти. Разбира се, предимството на шистите е очевидно – в края на краищата покривът се покрива много пъти по-бързо поради размера на листа от шисти, но ако говорим за качество, надеждност, тогава вторият материал веднага излиза на преден план.

Собствениците, които са икономични по отношение на парите и труда си, ще е по-добре веднага да инвестират повече пари, но тогава няма да им се налага да прекарват времето си в закърпване на дупки и повторно полагане на плочата.

Покривът с керемиди е удобен за онези форми на покриви, които имат повече различни вдлъбнатини, дупки, наклони в своя дизайн поради малкия размер на материала, т.е. не се създават повече отпадъци, както при използване на шисти.

Не забравяйте, че ако нямате много сръчни ръце, за да покриете покрива с какъвто и да е материал, тогава е по-лесно и по-добре да наемете квалифицирани майстори, които в определено време, с най-малко загуба на плочки или шисти, ще завършат последното задачи при изграждането на вашата къща.