Задържане на сняг на покрива

Ако сте собственик на собствена селска къща, тогава определено трябва да се погрижите за такъв аспект като задържане на сняг на покрива. Тъй като снегът се задържа в нашите географски ширини или за една трета, или за една четвърт от годината, снегът може да се превърне в сериозен проблем за собствениците на частни къщи.

Спускането на голямо количество сняг от покрива носи големи проблеми – първо, той може да попадне върху хора, което може да доведе до наранявания, и второ, когато сняг падне от покрива, могат да се образуват снежни купчини, които ще пречат на вашето движение наоколо Дворът.

Както виждаме, инсталирането на снегозадържатели е не само благоприятно, но и необходимо! Например в повечето европейски страни къщите, които нямат снегозадържатели, не са застраховани.

Ако имате метален покрив (например велпапе или метални керемиди), снегозадържането е задължително. Също така се препоръчва да се монтира снегозадържател над капандурите. Снегозащитният предпазител може да издържи около 900 кг сняг (ако разстоянието до билото е повече от 5 метра). Въпреки това, трябва да бъдете внимателни, защото ако е инсталиран неправилно, устройството може да се провали и няма да има смисъл от него.

Ако наклонът на покрива е дълъг, тогава снегозадържането на покрива може да се монтира на няколко реда. Може да възникне следната ситуация: снегът ще бъде сгънат като акордеон и следователно ще се търкаля върху снегозадържателя. Има изход: необходимо е да се използват точкови снегозадържащи скоби, които трябва да бъдат разпределени равномерно по наклона в размер на 1-2 броя приблизително на 1 m2. В този случай е необходимо да се вземат предвид характеристиките на наклона, като вида на покритието и ъгъла на наклон. Важно е да вземете предвид дизайна на мансардния покрив и да знаете какви са другите покриви.

Съветваме ви да купувате висококачествени конструкции, тъй като те трябва да преминат различни тестове преди началото на серийното производство, по време на които се прилагат различни натоварвания, включително динамични. Ако решите да монтирате снегозадържатели, съветваме ви да се подготвите за това още на етапа на монтиране на метални плочки. Поставете прътите под гребена на вълната, точно на тези места, където снегозадържателят ще бъде фиксиран допълнително.

Тръбният снегозадържател е инсталиран малко по-различно. Монтажът му минава по целия периметър на покрива, приблизително на нивото на носещата стена, така че цялото натоварване от сняг се разпределя над надвеса на корниза. Ако имате керамични плочки, ще трябва да се поправите, защото не можете просто да прикрепите основната плоча към нея. Ще трябва да инсталирате специална дъска под плочките.