Защо е неизгодно да купувате подови плочи

Строя къща на собствения си обект със собствените си ръце по мой собствен проект. В момента закупих тухла за мазето на основата, но не мога да изложа мазето, тъй като трябва да положа подови плочи в гаража, тъй като в моя проект е предвидено мазе под гаража.

В тази ситуация възникна въпросът: “Кои стоманобетонни подови плочи да се използват или нови?” В моята ситуация най-близкият завод за производство на стоманобетонни плочи се оказа на 10 км от строителната площадка на къщата ми.

Основният проблем при закупуването на употребявани подови плочи възниква при намирането на правилните размери за вашия проект, например в моя случай имах нужда от 12 подови плочи с размери от 5 до 6,3 метра за проекта. Тези плочи, които ми бяха предложени, те бяха или по-дълги, или по-къси от размерите, които ми трябваха, и никой не трябва да взема всички дълги и да отрязва излишното, защото тогава ще излезе на цена като купуване на нови подсилени бетонни подови плочи. По-добре е да отделите време за ремонт на покрива на гараж или метален покрив.

И също така в повечето случаи имаше въпрос за самодоставка на чинии. Самостоятелната доставка на табели е доста трудна задача, тъй като трябва да намерите два автокрана и кола за транспортиране на плочите. Но те също трябва да платят определена сума пари и няма да можете да доставите всички 12 плочи наведнъж, като правило, само три подови плочи могат да влязат в среден камион за едно пътуване, което означава, че ще трябва да се направят четири пътувания и транспортирането на плочи ще се проточи за целия ден.

Тази далеч не розова перспектива не ме зарадва особено и реших да разбера как вървят нещата в завода за производство на стоманобетонни плочи. След като се обадих в най-близкия завод, който се намира на 10 км от мястото, където строя къща, ми казаха, че мога да закупя подови плочи от тях без проблем и ми изпратиха ценоразпис на продуктите си по факс през същото ден. Цените им за подови плочи зависеха от размера, за разлика от използваните плочи, където всичко беше на една цена от един продавач, а цените бяха вече с доставка. След като не направих трудни изчисления колко ще ми струват нови стоманобетонни подови плочи и използвани плочи, не се колебах дълго време и направих избор в полза на нови плочи, тъй като се оказаха само няколко хиляди рубли по-скъпи. След като реших с избора, се обадих отново във фабриката за стоманобетонни изделия и попитах за условията на производство и доставка. Обясниха ми, че времето за производство на поръчката ми е в рамките на една седмица, а за доставка заводът ще ми предостави две специализирани превозни средства за транспортиране на табели, на които можете да поставите не три табели, а шест наведнъж и те ще изпращайте ги на интервал от двадесет и пет минути, за да не бездействат автокран, който ще бъде в моя район.

Сега е очевидно защо не е изгодно да се купуват подови плочи.