Защо е необходимо да се извършва топло и хидроизолация на покрива?

Няма съмнение, че заекът е един от най-важните компоненти на къщата. Колко топъл и уютен ще зависи от състоянието на покрива. За да бъде вашият покрив надежден, е необходимо да го изолирате правилно и да го хидроизолирате.

Материали за защита на покрива от влага и пара. Основната им функция е да осигурят необходимия режим на работа за топлоизолация на покрива. Хидроизолационните материали трябва да предотвратяват навлизането на вода в топлоизолационния материал. Топлината от къщата бързо ще се изпари, когато топлоизолацията се намокри. Може също така да започне процес на унищожаване на целия покрив.

Всъщност хидроизолацията е специален филм, който има много малки дупки. Никой скатен покрив не е завършен без него. Това е вторият етап по пътя на течността към топлоизолацията. Хидроизолационните материали трябва да поддържат изолацията суха при всякакви екстремни метеорологични условия, било то сняг или силен дъжд. Продуктите Isoplast отговарят на тези високи изисквания. Може да се купи в Санкт Петербург и не само.

Ако хидроизолационните материали трябва да предпазват от външни влияния, тогава пароизолационните материали предпазват топлоизолацията от пари, които се образуват в къщите по време на човешка дейност (готвене, пране, къпане). Те се придвижват към покрива чрез дифузия и конвекция.

След като осигурите надеждна защита от вода, можете да решите въпроса с топлоизолацията. На първо място, всички външни конструкции на сградата подлежат на изолация: носещи стени, тавани и всякакви покрития. Това ще намали разходите ви за енергия. Това важи особено за покрива. Важно е да се използват топлоизолационни материали за стоманобетонни материали. Това ще намали температурните колебания, което означава, че вероятността от напукване на материала ще намалее. Точката на оросяване ще се измести към външните топлоизолационни слоеве, което ще предотврати навлажняването на стоманобетонните и бетонните материали. Съответно вътрешният климат ще бъде по-благоприятен. Коефициентът на топлопреминаване от стайния въздух към тавана намалява. С добра топло- и хидроизолация на покрива от тавана, можете да направите жилищно пространство.

Топло- и хидроизолационните материали работят в екстремни условия, така че качеството им трябва да е високо.