Защо са необходими покривни канали?

За да се предпази сградата от влиянието на валежи, експертите препоръчват да се монтират отливи: покрив, мазе и прозорец. В противен случай стопената и дъждовната вода могат да проникнат в стените и основата на вашия дом, което води до влага и мухъл. В този случай стените ще загубят своите топлоизолационни свойства и цялата сграда ще започне да се срутва. Това са задължителни елементи на сградата, защото именно те ще помогнат за защитата както на покрива, така и на стените не само от износване, но и от загуба на естетически вид.

Покривните облицовки най-често се изработват от материали като алуминий, мед, поцинкована стомана или листове с полиестерно покритие.

Обшивката на покрива е приложима не само за покриви, но и за хидроизолация на стенни повърхности, например върху парапети. Рефлуксът се извършва по метода на огъване. И те се произвеждат в различни цветове, така че потребителят да има възможност да ги избере, за да съответстват на покрива или фасадата. Висококачественият отлив е в състояние да изпълнява функциите за декориране на фасадите на сградите. Изборът на материал за него е ваш.

И така, алуминиевият прилив е много устойчив на влияния и атмосфера, разнообразен е в нюанси. Красива и издръжлива мед, показваща вкуса и високия статус на собственика, но е скъпа, точно като андулиновия покрив.

Предимства на корнизи с полимерно покритие:

издръжливост. В сравнение с метала, те практически не са подложени на деформация, не се страхуват от корозия. Срок на експлоатация – повече от 50 години.
устойчивост на замръзване. Могат да се използват с увереност в онези региони, където природните условия са много тежки (издържат на температури от -50°C до +50°C).
повишена сила. Използването на съвременни технологии и материали от най-високо качество ни позволява да гарантираме надеждността на елементите на високо ниво. Лабораторните изследвания показват, че здравината на пластмасовия дренаж е почти три пъти по-висока от здравината на подобни, отляти от чугун.
устойчивост на атмосферни влияния. Материалът, от който са направени тези системи, е устойчив на UV, химикали и влага.
естетическа привлекателност. Благодарение на работата на дизайнерите, такива улуци се отличават със стил и последователност.
ниска цена. Вероятно най-важният с всички горепосочени предимства.
За да инсталирате такива системи, се нуждаете от прост набор от инструменти: чук и отвертка, владетел и ролетка, шнур, самонарезни винтове, молив, скоба и ножовка. Монтажът може да се извърши при всяко време. Също така е важно да знаете за наемането на кофраж за плочи.

Когато инсталирате приливи на покрива, не забравяйте, че те сами по себе си не са достатъчни, за да осигурят пълна защита на къщата от влага. Също така е необходимо да се защитят прозорците, като се монтира прозоречен прилив на всеки от тях. Състои се от външен перваз на прозореца, който се монтира отвън и обикновено е изработен от алуминий или поцинкована стомана, покрита с полиестер или специален лак. Оцветяването му в цвят дава възможност да изберете отлив, който да съответства на прозореца, цялата сграда или в същия стил с покривни сифони.