Изберете цвета на покрива на къщата според Фън Шуй

За да изберете правилния цвят за покрива на къщата, който ще бъде в хармония с общия стил на сградата, достатъчно е да се ръководите от личен вкус или да получите съвет от квалифициран дизайнер или архитект. Въпреки това, ако се грижите за благополучието на обитателите на къщата, препоръчваме ви да обърнете внимание на учението на Фън Шуй, което казва, че покривът играе ролята на един вид купол, който защитава както духовно, така и физически хора, живеещи в него от влиянието на атмосферните явления.

Според Фън Шуй се смята, че основната цел на защитния купол е да контролира фините енергии, които:

донесе късмет, финансово благополучие, емоционална стабилност в къщата;
укрепване на физическото здраве на жителите на къщата;
поддържа хармония в отношенията на близки хора.
За да се предотврати дисхармонията, която се превръща в причина за различни трудности и пречка за изпълнението на желанията, е необходимо внимателно да изберете цвета на покрива.

Червеното е цветът на огъня и живота. Символизира възкресението. Цветът е подходящ за декориране на покрива на жилищна сграда, допринася за активността на обитателите й и щастлив семеен живот. Приглушените червени нюанси са идеални, например вино, череша, теракота, тъй като използването на ярко червено може да причини дисбаланс във взаимоотношенията и да провокира конфликти.
Зеленото е цветът на спокойствието, хармонията и новия живот. Символизира надеждата. Зеленият покрив насърчава спокойствието, спокойствието, отличната жизненост. Зеленият цвят се счита за един от най-благоприятните за декориране на покрива на жилищна сграда.
Жълтото символизира мъдростта, изобилието. Това е цветът на опита и здравето. Избирайки правилния нюанс, жителите на къща с жълт покрив винаги ще бъдат в комфорт, уют и топлина.
Синьото Символизира небесните висини и дълбините на морето. Според Фън Шуй цветът на покрива не трябва да се „бори“ с елементите на небето. Силно не се препоръчва използването на синьо като цвят на покрива.
Бялото Символизира вечността, безкрайността. Цветът на божественото. Бялото се превръща в идеален вариант за покрива на къщата, ако е органичен за собственика на дома.
Черното е цветът на промяната. Черното може да се използва за декориране на покривни елементи. Не правете покрива напълно черен. Това ще наруши движението на енергийните потоци, къщата ще изглежда мрачна, което ще причини дискомфорт на жителите.
Кафявото Символизира стабилност и постоянство. Не се препоръчва да използвате този цвят в чиста форма, най-добре е да използвате неговите нюанси, например пясък, праскова, бежово и така нататък.