Изборът на материал за покрива

Изборът на материал за покрива. Днес изборът на покривен материал е доста труден. Това се дължи на доста богат избор, който се предлага от производителите на строителни материали. Въпреки това, когато избирате материал за покрива, трябва да спазвате няколко правила. Материалът трябва да бъде издръжлив, устойчив на температурни крайности и валежи, издръжлив. Не бива да забравяме за външния вид на бъдещия покрив. Качеството на дървените греди също влияе силно върху живота на покрива.

Когато монтирате покрива, трябва внимателно да проверите носещите и напречните греди. Ако дървото започне да се срутва или гние, това скоро ще доведе до разрушаване на конструкцията. Препоръчително е всяка година да се извършва много добра проверка на рафтовата система, за да се предотврати възможността за пълното й унищожаване. В допълнение към материала за покрива, веднага си струва да закупите дренажна система, гребен на покрива и корнизи. Без всичко това ремонтните дейности на покрива не могат да се нарекат завършени. Понастоящем покривите от метални керемиди са много популярни. Поради своите характеристики, той е напълно подходящ за използване в по-голямата част от територията на Русия. Външно металната плочка прилича на естествени плочки, но изборът на цвят е много по-обширен. Той е доста лек, но в същото време доста издръжлив. Монтаж на покриви от метални керемиди е възможен дори през зимата, тъй като технологичният процес позволява работа при отрицателни температури на въздуха.

Покрив, изработен от естествени керемиди, ще зарадва своите собственици с издръжливост, отлична топлоизолация и луксозен външен вид. Въпреки това, не всеки може да си позволи да покрие покрива с естествени керамични плочки – цената за него е доста висока. Така наречената гъвкава плочка също набира популярност. Тя се основава на фибростъкло, което е импрегнирано със състав на битумна основа и поръсено с гранитни стърготини отгоре. Ако покривът има сложна геометрична форма, тогава полагането на мек покрив ще бъде много добро решение.