Изборът на покривен материал за дървена къща

Как можете да покриете покрива, ако имате дървена къща. Неговото тегло, свойства и монтаж на греди зависят от вида на покритието, поради което е необходимо да отделите достатъчно време за избора на материал.

Много добри материали са гъвкавите плочки. Според характеристиката плочката е подобна на валцуван материал. Разликите са в размерите, както и в самия процес на полагане. Материалът може да бъде направен на основата на фибростъкло, покрито със смола. Смолата е достатъчно лепкава, за да позволи на керемидите да бъдат прикрепени към покрива. Цветът на горния слой е доста различен. Горното покритие може да служи за защита на гъвкавата плочка от сняг през зимата, от ултравиолетова радиация и дъжд – през лятото.

Сложността на работата с гъвкави плочки се крие в подготовката на основата. Преди да покриете покрива на къщата, е необходимо да го тапицирате с шперплат или OSB. Покривът трябва да е равен, тъй като гъвкавите керемиди може да не се придържат към основата. За по-голяма здравина всяка плочка от керемидата се заковава с покривни пирони. През лятото, ако температурата на въздуха е повече от + 25 градуса, след 2-3 седмици гъвкавата плочка образува добро покритие, тъй като лепилото ще се разтопи и ще задържи всички плочки заедно.

Металната плочка е изработена от стоманена ламарина, покрита с цинк. Най-често се нанася с покритие от полиестер, акрилат, пластизол, поликретан или поливинилиден флуорид. Полиуретановото покритие се счита за най-издръжливо.

Лесно е да се монтира метална керемида на покрив на къща. В началото е необходимо да свалите щайгата и след това да фиксирате материала върху нея – с самонарезни винтове. Има само един минус, когато вали, можете да чуете въздействието на падащите дъждовни капки. Шумът може да бъде намален чрез използване на изолация.

Ондулинът е често срещан покривен материал. Това на практика е шисти, което се прави чрез пресоване от целулозни влакна. Ондулинът се счита за най-гъвкавия и пластичен покривен материал. Лесно е да се работи с него, покриващият просто ще регулира листовете от ондулин, ще изреже, огъне. Такъв покрив ще продължи доста дълго време – производителите твърдят, че експлоатационният живот достига 15 години.

На пазара има много материали за покриване на покриви на дървена сграда. Ето защо, преди да започнете работа, е необходимо да анализирате пазара на покривни материали, да разберете предимствата и недостатъците на покритията. За това може да са полезни съветите относно основните материали, дадени по-горе. Успешна работа.