Инструкции за направата на покрив с кукувица със собствените си ръце

За да изпъкнете дома си от други разработки, можете да прибягвате до голямо разнообразие от методи: от външен стил до използването на редки и скъпи материали, но може би най-практичният от тях е изграждането на покрив с кукувица. Този елемент не само ще придаде на къщата оригинален вид, но и ще осигури на сградата допълнително пространство на таванския етаж, както и ще добави естествена светлина. За да монтирате такава конструкция, трябва да следвате нашите инструкции.

Принцип на устройството
Покривът, на който е разположена кукувицата, има малък перваз в своя дизайн, разположен в таванския етаж. По правило в такова допълнение се поставя прозорец, за да се увеличи количеството естествена светлина в стаите. Тя получи това име, защото на външен вид този елемент прилича на часовник с кукувица.

Принципът на инсталиране включва няколко етапа, но преди да започнете работа, трябва да се направят измервания. Работата по устройството на такава “кукувица” трябва да се извършва внимателно, да се контролират параметрите на дизайна – ъгълът на наклон, дълбочината на среза и др.

Етапи на работа:

Работата започва с монтажа на Mauerlat. Това е греда със сечение 10×10 сантиметра, предназначена да поддържа фермовата система.
Монтаж и монтаж на фермовата система. Той действа като “скелет” за покриви. Изчислява се, като се вземат предвид натоварванията от сняг и вятър върху покрива, както и собственото тегло на покрива и временните товари.
За да се придаде необходимата твърдост на конструкцията, се използват допълнителни крепежни елементи под формата на дистанционни елементи, монтирани между два свързани рафтови крака.