Инструкции за направата на счупен двускатен покрив със собствените си ръце

При изграждането на къща значителна част от вниманието се отделя не само на външния й вид, но и на функционалността. Едва ли някой би искал да загуби вътрешното пространство, защото се харчат и средства за изграждането му. С покрив с два наклона определено е възможно да се оборудва таванският етаж, но ще се появи още повече допълнително пространство, ако следвате инструкциите за направата на счупен фронтон покрив със собствените си ръце, въпреки че този дизайн ще бъде по-труден за изграждане.

Дизайн на покрива
За да може пространството, образувано под покрива, да се използва удобно като жилищно пространство, минималната препоръчителна ширина на къщата е шест метра.

На етапа на проектиране на къщата трябва да се предвиди наклонен покрив, тъй като това ще изисква допълнително укрепване на стените. Така че, тухлени, газосиликатни блокове или пенобетон ще изискват изливане на подсилващ колан, в който предварително се поставят резбови шпилки. Стъпката им е един и половина до два метра.
Преди да започнете работа, трябва да решите два въпроса:

Какво е съотношението на частите на склоновете? Тази настройка ще повлияе на височината на вътрешното пространство.
Ще бъдат ли монтирани капандури и ако да, какво е местоположението? С голям брой стаи, те ще помогнат за организирането на правилното естествено осветление.
След това можете да продължите към изчисленията:

Количеството материал за покрива.
Дебелина и обем на изолацията.
Хидроизолация (определя се от размерите на покрива).
Необходимото количество дървесина за греди.
крепежни елементи.
За да улесните задачата, можете да използвате намерения типичен проект за покрив. Ако имате уменията на дизайнер, тогава можете самостоятелно да направите подробен чертеж. При изчисляването на системата за ферми, а именно стъпката и сечението на гредите, ще помогнат специално разработени програми. Те се основават на това какъв покривен материал ще използвате, какви натоварвания ще има върху покрива, каква площ на строителството и други.