Инструкции за хидроизолация на покрива на гаража “Направи си сам”.

Изграждането на гараж не може да се осъществи без покривно хидроизолационно устройство, тъй като това е конструктивният елемент на сградата, който е предназначен да предпазва интериора от всякакви влияния, включително атмосферни. Неговото правилно устройство ще гарантира издръжливост и цялост. Надеждна защита може да бъде осигурена, като следвате инструкциите за хидроизолация на покрива на гаража със собствените си ръце.

Хидроизолационният слой трябва да отговаря на първоначалното си предназначение, да има определени характеристики и свойства:

Еластичност. Този критерий ще помогне да се предотврати разрушаването на покритието поради появата на еластични деформации. Подходящата степен на еластичност ще предпази повърхността дори в случаите, когато натоварванията са значителни. Образуването на деформации може да се случи и при малки механични въздействия, поради което това свойство на хидроизолацията е от особено значение за дълготрайна експлоатация.
Устойчив на влага. Водната пара и водата не трябва да проникват в защитния слой на хидроизолационното покритие.
Топлопроводимост. Този имот е отговорен за поддържането на комфортна температура в гаража, запазвайки топлината.
Издръжливост. Хидроизолационният слой често е изложен на външни натоварвания, които са от различно естество. Но висококачественият материал е в състояние да издържи появата на деформационни процеси.

В съвременния строителен пазар можете да намерите голямо разнообразие както от производители, така и от самите видове хидроизолационни материали. Но не може да се разчита на факта, че някоя от предложените опции ще отговаря на всички изисквания и ще има необходимите свойства. В момента най-популярните хидроизолационни материали, препоръчани от експертите, са мембраните и полимерните мастики.