Интересно за ремонта на покрива

Покривът е частта от къщата, която е най-изложена на атмосферни влияния. За да поддържа покривът на къщата винаги в добро състояние, той трябва да се ремонтира и възстановява редовно. Най-често срещаните части на покрива, които са изложени на атмосферни влияния, са керемиди, улуци или канали за отводняване и дограма от страна на фронтона на къща и под покрива. Професионален майстор ще ви даде съвет относно видовете материали, които да използвате за ремонт или изграждане на нов покрив.

Наемете професионален майстор за преустройство или изграждане на вашия дом. Покривните керемиди са изложени на промени във времето като слънчева светлина, дъжд, влажност и в крайна сметка всичко това води до лющене и напукване на горната повърхност. Нивото на гниещи керемиди зависи от качеството на изработката и печенето. Когато порите се отворят, водата се сблъсква с тях, разрушава ги и те се напукват. Това обикновено не се вижда, освен ако не се управлява внимателно, защото водата от дъното на покрива изсъхва бързо. Тази ситуация е опасна, защото влагата под покрива разрушава покрива.

Ако имате изолация срещу влага под формата на картон под керемидата, ситуацията е малко по-добра, но тогава може да се наложи смяна на напуканите керемиди. Ситуацията може да се види най-добре, като се качите на покрива и визуално идентифицирате острите керемиди.

Преглед на керемиди

Съвет: преди да се качите на покрива и да ходите по керемидите, трябва да свалите тежестта си върху 10 керемиди от покрива; в противен случай, ако сте по-тежки, всяка стъпка може да доведе до напукване на плочката.

Променете счупените плочки по следния начин:

Първо издърпайте околните плочки около острите плочки, 2 отгоре, една отляво и една отдясно.

Сменете плочки; разбира се, със същия вид и дизайн като предишната плочка.

Наред с влагата, преминаваща през плочките, по-опасна е влагата, която се стича от тавана навън. Ако таванското помещение е херметично затворено, влагата няма да може да излезе през покрива, така че плочките вътре ще се „изпотят“. Следователно таванското помещение трябва да се вентилира или да се монтират странични прозорци.

Потърсете сухо място отгоре на покрива и отворете позиция. Вземете четка с косъм и след това почистете горната част на покрива, за да премахнете мъха. Пригответе смес от нетоксична кислородна белина и вода в кофа. Изстържете белина върху горната част на покрива с четка, оставяйки 20 минути да почине. Когато покривът е сух, монтирайте медни ленти с размери 10 фута на 5 инча и поставете под горната линия на керемиди. Приблизително 1 инч мед трябва да остане открит. Това е всичко.