Каква водосточна система да изберете за къщата ?

Атмосферните валежи влияят негативно на общото състояние на къщата. И ако съответните мерки не бъдат взети навреме, тогава основата и стените на сградата могат да бъдат разрушени. Поради това върху жилищни сгради се монтират специални дренажни системи, които позволяват отвеждането на водата до мястото, където не уврежда основата на сградата.

Ако имате нужда от дренажна система, тогава първо решете кой вариант да предпочетете. Разликата между такива продукти се крие преди всичко в материала на производство. Според материала на производство съвременните дренажни системи могат да бъдат разделени на следните видове:

метална;
Пластмасова.

Кой вариант е по-добре да се даде предпочитание?
При избора на конкретен материал за производството на дренажни системи е необходимо преди всичко да се определи формата, размера и бюджета.

Цена
Най-простият и бюджетен вариант са продуктите, изработени от поцинкована стомана. Но ако използвате такива канали през зимата без допълнително отопление и почистване на сняг и лед от тях с чук, това може да доведе до унищожаване на продукта. И най-доброто решение за използване в частна къща са улуците, изработени от метал, покрити с полимери.

Стомана
Това решение се счита за най-оптималното за повечето видове покривни системи. Те са идеални за покриви от метал, велпапе и меки материали. В продажба можете да намерите и опции, които са покрити от двете страни със специални защитни полимери, така че продуктите да са надеждно защитени от корозия, което гарантира тяхната висока издръжливост. В случай на температурни промени, размерите на такива продукти не се променят по никакъв начин. Следователно те могат да се използват в широк температурен диапазон. В същото време тези продукти са много удобни и лесни за инсталиране. Свързването на различни елементи от такива системи се извършва с помощта на специални ключалки. И благодарение на широката гама от цветове, можете лесно да изберете опцията въз основа на дизайна на вашия дом.

Пластмасова
Пластмасовите опции са идеални за покриви с плочки. Такива продукти имат по-ниска цена от металните. В същото време пластмасовите изделия имат висока степен на якост, което им позволява да се справят с различни въздействия. Недостатъкът на такива системи е само едно – деформация в резултат на рязък спад на температурата.