Какво означава здравият покрив ?

Покривите на сградите са подложени на непрестанни натоварвания ето защо често се налага да прибегнем до тяхното ремонтиране. Стигнете ли до подобен проблем, не се предоверявайте на собствените си сили, на приятели-непрофесионалисти или на фирма от бранша с недоказани качества. Запомнете, че евтината фирма обикновено означава некачествен материал и непрофесионална услуга, а често и допълнителни такси. Внимателно изберете изпълнителя по съотношението цена-качество, което лесно ще направите, сравнявайки офертите в бранша и отзивите за компанията.

Ремонтът на покрива е отговорна задача, тъй като всеки от нас иска да има сигурен покрив над главата си, и към нея трябва да се подходи с необходимото внимание. Подобна стъпка се налага и на хора, започнали преустройство на покривната конструкция, и при старта на ново строителство на сграда. И при двата случая използвайте консултации от специалист и подберете внимателно материалите за ремнотните дейности. Професионалистите ще ви дадат съвет след оглед на обекта и съобразяване с моментното състояние на конструкцията, с характерните метеорологични условия на района, с качествата на материалите, вида покритие, индивидуалните особености на сградата.

Ремонтите на покриви най-често се правят през топлите и сухи летни месеци. Самата реконструкция може да бъде от най-различен тип. Може да се налага пълно ремонтиране и подмяна на покривната конструкция, да става дума за дребни ремонти в даден участък на покрива, за редене и пренареждане на керемиди, монтаж и демонтаж на отделни елементи от конструкцията, алпинистки ремонт, обшиване на комин или просто сезонно почистване и освежаване. При всяко положение ще си спестите средства, време и нерви ако потърсите помощ от доказани квалифицирани специалисти от бранша.
Най-често течовете ни подсказват, че е време да се погрижим за състоянието на покрива. Те обикновено са предизвикани от счупване, изхабяване или разместване на керемиди, но може да имате и проблеми с носещите стени или греди. Пристъпете внимателно и отговорно към локализиране и отстраняване на проблема, защото един здрав покрив, освен добра визия на дома, ни дава и сигурност, от каквато всеки от нас има нужда.