Как да завършим таванското помещение?

Адаптирането на таванско помещение за общински цели създава много предизвикателства пред производителността. Достъп до рамката на покрива, необичаен таван, топлоизолационен слой – всичко трябва да се мисли. Всички тези елементи и довършителни работи изискват допълнителна облицовка.

Въпреки че гипсокартонът е най-често използваният в този случай, този материал може да причини множество трудности. И можете да разрешите този проблем с помощта на модерно решение, известно като мрежа за гипс.

Гипсокартон
За съжаление, необичайното таванско пространство затруднява използването на стандартни довършителни методи, така че гипсокартонът набира популярност. Броят на откосите, завоите и необичайната площ на тавана изискват използването на няколко фуги и поради това могат да се образуват пукнатини. Ето защо е препоръчително да използвате профили за гипсокартон като тези и можете да ги закупите в Харков на ниски цени. Гипсокартонът също е много устойчив на влага и изисква изключителна прецизност при монтажа. Комбинирането на елементи предоставя много възможности. Всички грешки могат да бъдат коригирани чрез редактиране.

Гипсова мрежа
Алтернатива на гореспоменатия метод за довършване на таванско помещение може да бъде напълно ново решение, което бързо набира популярност. Можете да нанесете гипсова мрежа, с традиционна мазилка или варов разтвор. Шпакловката е най-разпространеният метод за покриване на фасади на къщи и апартаменти, както отвън, така и отвътре. Този материал е издръжлив, функционален, безопасен и достъпен. Благодарение на мрежата от мазилка, вече е възможно да се нанася това покритие на труднодостъпни места като повечето тавански помещения.

Гипсовата мрежа е отговорна за създаването на равна и много стабилна основа, върху която може да се нанесе още един слой хоросан. Този метод е по-устойчив на естественото огъване на покривната конструкция, така че рискът от напукване е намален.

Основата на гипсовата мрежа е конструкция от неръждаема стомана или поцинкован перфориран картон. Проектиран е така, че да осигури най-добрата адхезия на мазилката. Това решение се препоръчва особено за тавански помещения с покриви, които изискват висока гъвкавост на облицовката. Мрежата се продава в правоъгълни листове, което ви позволява удобно да комбинирате елементите върху подготвената повърхност от стоманени профили. Стоманата, която е в основата на решетката, може да бъде всяка, в зависимост от нуждите и конструкцията на покрива.

Специално избрана кутия може да бъде покрита с допълнителен водоустойчив слой битум. Това решение е предназначено за мокри помещения и може да се използва и на открито.