Как да извадите оси и земни пчели изпод покрива

Много хора изпитват известна неприязън към оси, земни пчели и други летящи насекоми. И не напразно! В крайна сметка тези същества могат да навредят на човек. Ако такива насекоми често летят във вашата къща или апартамент, трябва спешно да се отървете от тях. И като се има предвид, че гнездото се намира наблизо, въпросът за неговото елиминиране става изключително актуален. Нека разберем каква опасност представляват осите за хората и как да ги изгоним от къщата веднъж завинаги.

Неудобство от съседство с насекоми под покрива
Фразата „Не ги докосвай и те няма да те докоснат“ не винаги е вярна за осите и стършелите. По отношение на тези насекоми човек не може да бъде сигурен, че на няколко метра от убежището им злонамерено стадо няма да излети от него. Факт е, че осите всеки момент могат да надушат опасност и да се втурнат да защитят дома си с цял рояк. Но какво ще стане, ако дете ходи близо до гнездото, освен това без надзор?

Ухапване от насекомо носи голяма опасност. Осата може не само да ужили силно, но и да инжектира отрова в кожата, която има в изобилие. За разлика от пчелите, тези насекоми могат да причинят няколко ухапвания наведнъж, като всеки път инжектират токсин в човешкото тяло. Най-опасни са хартиените оси и стършелите. Последните са най-големите представители на рода Hymenoptera, а ухапванията им са най-болезнени и отровни. Под покривите на къщите често се заселват хартиени оси.