Как да изградим мансарден покрив

Таванът е жилищно пространство, което се намира под двускатен покрив. Жилището на тавана може да бъде толкова уютно, колкото и на приземния етаж на къщата. След като таванът е инсталиран, можете да започнете да монтирате таванската конструкция. Но как да се изгради мансарден покрив е важен въпрос за хората, които са придобили парцел за бъдещия си дом или лятна вила.

За да построите таванско помещение, ще ви трябва много различни материали: блокове, прегради, лентова плоча и др. Всичко, което е необходимо за изграждането на мансарден покрив, е най-добре да се обслужва с кран на тавана на втория етаж. Поставят палети на мястото на строителството, в което има прегради. Това ще помогне за улесняване на строителния процес. След това трябва да подредите външната и предната стена.

Знаейки как да изградите мансарден покрив, няма да забравите, че зидарията трябва да има подходяща височина, така че да може да побере няколко надземни участъци. Уверете се, че сте разположили опорната зона в U-образни блокове, така че да няма тежък товар на мястото на монтаж на междинния и първия пуск. След това трябва да бетонирате.

След това ще се заемем с монтажа на ферми. Гредите – пръти 50 * 150 мм, се сглобяват в дървена конструкция, която формира основата на бъдещия покрив. Също така е важно да знаете как да построите покрив на навес и да инсталирате прозорци в него.

П-образните блокове, опора за средна и първа линия, трябва да бъдат положени и запълнени с хоросан. Благодарение на това ще предотвратим появата на пукнатини, които могат да се появят по стените поради голямото натоварване на конструкцията на фермата.Първо трябва да премахнете предните стени, след това да изградите таванския мецанин. Когато всички стени за тавана са издигнати, монтираме конструкцията на фермата.

За да монтирате гредите, трябва да монтирате релсите с кран, след това самите греди. С помощта на точност и точност рафтовата част на къщата ще бъде напълно готова.

Необходимо е да се подредят стъпаловидни откоси до самия край, преди да се покрие покрива с щайга. За таванските прегради и предните стени са необходими стъпаловидни откоси.

За улуци е необходимо да фиксирате куки в краищата на гредите и след това да започнете да полагате плочките, като същевременно монтирате блокове от клетъчен бетон в пролуката между гредите. Поставяме покривния филц върху щайгата. Такава многослойна конструкция на мансардния покрив ще направи къщата ви издръжлива и топла, както и ще я предпази от влага и валежи от проникване вътре.

Мансарден покрив е готов!