Как да изградим наклонен покрив

Много често, когато строят частни къщи, хората правят наклонен покрив. За да можете да използвате максимално таванското пространство (например да направите таванско помещение, жилищни помещения), трябва да помислите: може би такъв покрив трябва да бъде направен във вашата къща.

Покривът се нарича счупена линия поради формата си, дизайнът има голям брой прекъснати линии. Този тип покрив има голямо предимство в сравнение с други покриви: подпокривното пространство е много по-удобно и по-голямо, а наклоненият покрив е удобен и оригинален.И така, как да изградите скатен покрив за вашата къща?

Кой дизайн е най-добрият за това? Дизайнът на наклонен покрив е прост: стените и гредите се изрязват под прав ъгъл на всички места, където се счупват склоновете. За закрепване на възлите на цялата фермова система се използват така наречените шалове от шперплат. Дебелината им трябва да бъде не повече от 2 см.

Препоръчително е конструкцията да се сглоби на земята и след това да се повдигне на части и да се фиксира там. Направете всичко наистина със собствените си ръце, ако направите правилния чертеж и всички изчисления. Ако строите малка къща, тогава тази покривна конструкция е идеална за вас, т.к. няма нужда да се прави наклонен покрив със сложна форма. Но при големите къщи нещата са малко по-различни: използва се отлична система от ферми. Също така е важно да знаете за покривите от ондулин и покривите от шисти.

Подгответе предварително шаблон за фермени конструкции, след което закрепете участъците към крайните части, които първо трябва да бъдат обработени. Използвайте дъска с ръбове 10 см * 2,5 см за страничните стени на тавана, същата дъска е идеална за горната част. Частите трябва да бъдат подготвени според подготвения шаблон, закрепете ги от край до край.