Как да изградим покрив на беседка?

Изборът на покрив за беседка е отговорна и важна задача. Важно е да запомните, че е необходимо предварително да се определи вида на покрива на тази сграда, още преди изграждането на самата беседка. В крайна сметка това зависи от някои дизайнерски характеристики на сградата. След като разгледате няколко варианта, можете да изберете вида покрив, който е най-подходящ по естетически и практически причини.

Най-популярен е двускатният покрив. Формата му наподобява палатка. Има също едноскатни и шестскатни покриви, покриви под формата на купол или купол, както и комбинирани. Независимо от вида на избрания покрив, видът на носещите конструкции ще бъде еднакъв за всички. Нека се опитаме да разберем как да изградим покрив на беседка.

Необходимо е да се пристъпи към монтажа на покрива след приключване на работата по полагане на пода и изграждане на стените на беседката.
За да разпределите равномерно натоварването под формата на снежни отлагания през зимата, трябва да използвате надеждни греди при изграждане на покрив.
Когато избирате греда за греди, трябва да изхождате от теглото на всички компоненти на покрива, да вземете предвид ъгъла на покрива, както и някои други фактори.
Облицовката на стената е прикрепена към рамката на фермата. Дизайнът е допълнен с напречна греда, което прави възможно да се направи рамката по-издръжлива и твърда.
Гредите трябва да са върху опорните пръти. За да направите това, трябва да ги опрете до стените със свободни краища. С помощта на горната греда трябва да ги свържете със стените на беседката. По-нататък по горната част на стената се полага мауерлат, който е закрепен със скоби към гредата. След това рафтовите крака се свързват един с друг чрез затягане.
Освен това с помощта на скоба се свързват вертикална лента и пуфове.
В случай на използване за изграждане на наклонени греди, е необходимо да се монтира скоба, която да придаде допълнителна твърдост на конструкцията. Най-често се изработва от дървен материал и се закрепва към пуф с обикновени пирони. Металната облицовка на покрива е прикрепена към напречната греда с винтове или болтове.
Тъй като в беседките често няма таван, всички използвани строителни компоненти са видими. Но така че външният вид на твърди напречни греди да не разваля интериора на беседката, можете да използвате дървени подпори, които изглеждат по-привлекателни.
Ако беседката е голяма, тогава е по-препоръчително да направите покрив от глинени керемиди за нея. В допълнение, поликарбонатът е много популярен покривен материал. Но, за съжаление, не е толкова устойчив на обилни зимни валежи.
Може би това са всички правила, които ще помогнат да се отговори на въпроса как да се изгради покрив на беседка. Също така е важно да знаете за покрива на балкона и за изграждането на покрив със собствените си ръце.