Как да изградим покрив

Основните елементи на покрива са покривът и гредите. Покривът включва: горната обвивка на покрива, състояща се от изолационен водоустойчив килим и обшивка, настилки или масивни плочи, които се полагат върху покривните греди и греди. Според дизайна на покрива е обичайно да се разделя на валцувани, листови, люспести, филмови и под формата на замазка.

Гредите са носещите елементи на скатен покрив, които поддържат основата на покрива (подова настилка или щайга). Дизайнът на гредите до голяма степен ще зависи от формата на покрива, както и от местоположението на опорите. При наличие на междинни опори между външните стени на сградата (стълбове или вътрешни стени) и с малки разстояния между опорите се използват най-простите, наклонени греди. За да се увеличи общата твърдост на гредите, крака на гредите често се връзват с хоризонтални контракции. Ако имате големи участъци и няма междинни опори, тогава инсталирайте висящи греди.

Друг елемент на покрива е греда, която разпределя равномерно натиска от гредите към външните стени, покриви и летви. Тя може да бъде плътна или да се състои от отделни пръти, които се вписват под гредите.

Всеки, който иска да разбере как да изгради покрив самостоятелно, трябва първо да направи разрези на колани, дюзи, легла и рафтови крака. След това краищата на съответните стелажи и подпори се изрязват по разрезите. Също така е важно да знаете формите на покривите и материалите, като клетъчен поликарбонат.

Работните равнини на ставите на компресираните хорди и разрези трябва да бъдат плътно подрязани една към друга. Не се допуска запълване на течове с метални пластини или клинове. Шиповете на стълбове и блокове за закрепване към дюзи и легла трябва да имат дебелина не повече от една четвърт и височина с ширина не повече от половината от напречното сечение на гредата или диаметъра на трупа.

Отворите за кръгли стоманени щифтове, цилиндрични дървени щифтове и работни болтове трябва да съответстват на диаметъра на щифтовете и болтовете. Пироните трябва да се забиват перпендикулярно на повърхността на опаковката, без да се натискат главите на ноктите в дървото. Отклонението между ноктите от проектните разстояния не може да надвишава стойността на два диаметъра на пирона по дължината на влакната и един диаметър напречно.

Краищата на ноктите, които са преминали, трябва да бъдат огънати през влакната. Освен това пролуките между отделните елементи, които са свързани с нокти, не трябва да надвишават един милиметър. Препоръчително е да поставите дъските на конструкциите със сърцевината навън.