Как да изградим покрив

Изграждането на къща или друга сграда изисква максимална концентрация и умения в тази област от хората, които извършват тази работа. В крайна сметка, с какво отношение да се подходи към изграждането на сградата – така тя ще стои и ще зарадва собствениците.Всички сгради се различават една от друга. Някои са по-малки, други са по-големи, някои имат характеристики в конструкцията и т.н. Но основният атрибут на всяка сграда е покривът. Именно този отдел защитава цялата сграда и хората, които се намират там не само от слънчева светлина, но и от всички природни проблеми, като дъжд, вятър, урагани и т.н.

Разбира се, на първо място, трябва да намерите приличен обект с договор за строителство, например тук. Но изграждането на тази част от къщата често е доста скъпо, така че въпросът как да построите покрив със собствените си ръце става релевантен. Преди да преминете към основната тема на дискусията, е необходимо да се запознаете с това какви са покривите като цяло и какви са техните функционални характеристики.

Видове покриви и техните конструктивни характеристики
Сред огромното разнообразие от вариации, използвани при изграждането на вашия дом или гараж, има стандарти, които се използват най-често. Това се дължи на различни фактори, вариращи от простота на дизайна и завършваща с ниска цена и надеждност. Когато мислите как да построите покрив у дома, прочетете и изберете най-добрия вариант за себе си.

Навесен покрив.Този тип се счита за най-прост и евтин. В много навеси, гаражи, бани и други малки сгради се използва тази опция.Сред предимствата на навесните покриви си струва да се подчертае, че те се монтират доста бързо, а също така ви позволяват да спестите добра сума пари. Това се дължи на факта, че много по-малко покривен материал ще отиде за този тип, отколкото за други покриви.Но въпреки такива примамливи предимства, днес е почти невъзможно да се намери дори малка къща с скатен покрив. Това се дължи на факта, че версията на навеса прави невъзможно да има таванско помещение.


Вариант на фронтон Този тип се счита за по-популярен и уместен от началото на мащабната урбанизация. Буквално всеки пети покрив има такъв дизайн и това не е просто.Сред положителните аспекти трябва да се отбележи, че триъгълният дизайн с широка основа дава максимална здравина на цялата конструкция. Освен това изграждането на таванско помещение или втори етаж не е особен проблем.

Освен това е невъзможно да не споменем, че този тип има много атрактивен и домашен външен вид.Няма какво да подчертаем сред недостатъците. Можете да посочите по-голямото тегло на конструкцията в сравнение с предишния вариант, както и факта, че ще са необходими два пъти повече материали за изграждане.Един от подвидовете на този вариант е мансардният покрив, който представлява висок покрив, състоящ се на няколко нива.

Тази опция ви позволява безопасно да поставите втория етаж директно под тавана.
Проектиране за четири наклона С напредването на технологиите започнаха да се появяват все повече и повече нови вариации в поставянето на самолети върху покрива. Днес версията с четири наклона не може да се види навсякъде, защото изисква специална строителна техника, както и висока консумация на материали. Разбира се, сред предимствата си струва да се подчертае по-хладен естетичен външен вид, както и дори повече място за поставяне на таванско помещение. Но за съжаление този дизайн не се наложи като основен, тъй като изисква много инвестиции.

естествена керемида


Комбинирани покриви.Когато една сграда има няколко нива или други характеристики, най-добре е да се прибегне до монтаж на комбиниран покрив. Такъв покрив не само ще изглежда страхотно, но и ще изпълнява всичките си функции по възможно най-добрия начин.Много често тази опция се нарича счупен. Това се дължи на факта, че няма определена строгост в линиите и са възможни всякакви разлики, в зависимост от дизайна на сградата.