Как да изградим скатен покрив

В наши дни скатните покриви са популярни. Изглеждат доста необичайно. Как да изградим скатен покрив? За да го изградите, трябва да положите значителни усилия, но резултатът, който ще се окаже, несъмнено ще ви зарадва.

Покривът на този дизайн също се нарича бедро. Тя има четири наклона. Два наклона са направени под формата на триъгълник, а другите два са под формата на симетрични трапеци, които се пресичат на билото. Склоновете трябва да са в ъглите. В този случай се образуват изпъкнали ребра. По този начин водата лесно ще се оттича от покрива и снегът няма да лежи върху тях дълго. Наличието на ребра може да усложни припокриването и от своя страна да увеличи цената на покрива. Ъгълът на наклон, който е идентичен за всички склонове, е по-малък, отколкото при двускатен покрив. От всички разновидности на тазобедрени покриви си струва да се подчертае шатровият покрив, който има четири равнини. Тези равнини са направени под формата на триъгълници с върхове, сближаващи се в една точка.

Препоръчително е покрива да се покрие с керамични плочки или керемиди, така че да изглежда добре. Четният покрив може да служи като точка, от която можете да създавате още по-оригинални форми. Например, който ще бъде пресечен от паралелепипеди на ризалити.

Можете да направите малки добавки на тазобедрения покрив, с помощта на които ще постигнете визуално увеличение на височината на къщата си. Това ще подобри външния му вид. Също така е важно да знаете дизайна на тазобедрения покрив и да изберете правилната боя за покрива.

Можете да използвате къси греди за греди. Изграждането на двускатен покрив е много по-трудно от стартирането на конвенционален двускатен покрив. Ще ви трябват и много повече материал. Такъв покрив ще служи по-добре и по-дълго, ако при проектирането вземете предвид, че е най-добре да направите по-малко ъгли и фуги на покрива.

Ако в бъдеще имате желание да завършите още няколко етажа, тогава двускатният покрив няма да бъде пречка за изпълнението на вашите планове.

Специалист от всяка строителна фирма също може да ви помогне да се справите с въпроса „как да построите скатен покрив“. Но не забравяйте още един важен плюс при вземането на решение за изграждане на такъв покрив: той визуално повдига къщата и я прави още по-видима.