Как да изчислим покрива

Етапът на изграждане или ремонт на покрива на къща често включва такъв етап като изчисляване на покрива. Към този въпрос трябва да се подхожда много внимателно и сериозно, тъй като покривните материали трябва да са с високо качество и да отговарят напълно на параметрите на вашия покрив, да бъдат надеждни и функционални. Срокът на експлоатация на покривните материали трябва да бъде равен на експлоатационния живот на сградата или дори да го надвишава. И така, нека да поговорим как да изчислим покрива.

Като начало, не забравяйте факта, че крайната цена на покрива се състои не само от цената на строителните материали, но и от цената на други покривни компоненти. Следователно при изчисляването е необходимо да се вземат предвид такива разходни позиции като:

цена на избраните покривни материали
разходите за допълнителни материали (т.нар. имплицитни разходи). Тази група може да включва материали за топлоизолация, влагоизолация, крепежни елементи и филм.
разходи за доставка на материали (ако не доставяте сами)
общата цена на цялата работа по монтажа и полагането на покрива.
Също така, за компетентно изчисление на покрива е важно да се вземе предвид общата площ на покрива, както и наличието и броят на различни дървени елементи. Важно е и наличието на декоративни елементи, различни первази и корнизи. Не забравяйте, че почти всички материали не се полагат от край до край, а се припокриват. Ето защо, не забравяйте да вземете предвид броя и цената на необходимото припокриване, съкращения.

Сега знаете как да изчислите покрива, но не забравяйте, че това е много сложен и отнемащ време процес. Ето защо най-доброто решение би било да се консултирате със специалисти, които вече имат достатъчно опит в подобна работа. Квалифицирани специалисти ще направят всички изчисления бързо и компетентно, спестявайки ви време и нерви. Така ще бъдете застраховани от различни неприятни изненади. Ако все пак искате да направите всички изчисления сами, започнете със съставянето на технически план, който включва всички необходими материали. И не забравяйте да запомните, че е по-добре да закупите всички материали с малък марж.