Как да определим какво причинява теч на покрива?

Течовете на покрива са доста често срещан проблем за собствениците на жилища в наши дни. Те никога не се случват в удобно време и могат да причинят значителни щети на интериора на вашия дом. Техните ефекти могат да се задържат дълго след извършване на ремонти под формата на образуване на мухъл по вътрешните повърхности на вашия дом.

Мислите си: това най-вероятно е мек покрив. Всичко това е причината. Но нека разберем заедно и от самото начало. Понякога идентифицирането на източника на теч в покрива може да бъде дори по-голямо предизвикателство. Източникът рядко съответства на мястото, където течът се появява в къщата. Това води до много разочарование за собствениците на жилища, които се опитват да отстранят теч. Намирането на източника защо покривът ще протече не е точна наука. Този процес на елиминиране се дължи на факта, че теч от покрив може да се дължи на няколко фактора и не винаги може да е пряк резултат от един конкретен проблем, свързан с вашия покрив.

Какви трябва да бъдат идеалните условия? Най-добре е, ако можете да видите теча, т.е. Как става това. За да се проследи теч обратно до оригинала, помага визуално да се видят активни течове, вместо да се разчита на остатъци, като например при боядисване на таван. Петно може да се използва за локализиране на теч от покрива, но те не могат да разкажат цялата история зад теча на покрива.

Имате гъвкави плочки. Може би си струва да го проверите? от колко време го имаш? Може би е време да го смените? За да се види как възниква течът, е необходимо да се проследи теча по време на дъжд или сняг. Ако това не е възможно, може да се наложи да се извърши воден тест върху повърхността на покрива, докато се насища подозираната зона с градински маркуч за определен период от време, докато има теч вътре в къщата.

Как да намеря източника? Започнете с търсене на течове вътре в къщата. Потвърдете, че източникът на вода вътре в дома е резултат от теч на покрива, а не проблем с други компоненти на дома. Други източници на потенциални течове в дома. какво имаме предвид? Тук говорим за водопровод, за покриви, които се извеждат, за покривни фунии и кондензати.

След като определите, че течът е причинен от проблеми на покрива, измерете местоположението на теча в жилищното пространство с две фиксирани точки. Тези фиксирани точки могат да бъдат перпендикулярни на външна стена, комин, комин или други компоненти, които преминават през таванска повърхност или покривна повърхност.