Как да покрием покрива

При изграждането на жилищни сгради винаги е необходимо покриването на покрива. И е доста лесно да го направите. Старият покрив на сградата е не само загубата на естетическия вид на цялата конструкция, но и много проблеми с всякакви течове, топлинни загуби през него. В тази връзка постоянният ремонт на покрива ще бъде по-скъп от подреждането на нов.

Как да покрием покрива на къщата? Помислете в статията за използването на такъв материал като шисти.

Покрив от меки шисти

В тухлени и каменни стени греди се монтират в ниши, чиято дълбочина обикновено е 18-20 сантиметра, а ширината е не по-малка от 15 сантиметра. Краищата на гредите се полагат под ъгъл от 60 градуса, но не трябва да достигат до задната стена. След това краищата се намазват с битум и след това се увиват на 2 слоя с покривен материал.

След това върху опорната платформа се поставя предварително катранена дъска. След монтирането на всички греди, свободното пространство се запълва с минерална вата и се нанася специално решение, което незабавно се презаписва.

Черепните пръти 50 × 50 милиметра са приковани към гредите отдолу. След това от плочата се полага черен под и се полага нагревател. Покрива се с пергамин или покривна хартия и се полага чист под от фугирани дъски. Дебелината му трябва да бъде 22-40 милиметра.

Няма значение кой покрив ще изберете, едноскатен или двускатен. Той задължително трябва да съдържа 2 основни части: носещи греди и ограждащ покрив. Важно е правилно да изчислите покрива на къщата, за да го изолирате по-късно.

Гредите са изработени от иглолистен материал. Пръчките или дъските трябва да са добре изсушени, да не са напукани, а също така е желателно да нямат възли. Дървените трупи се използват по-рядко поради по-голямото им тегло.

По-лесно и по-удобно е да използвате дъсчени греди при сглобяване на рамката. Всички връзки се извършват върху пирони с помощта на наслагвания и облицовки.

Има и друг метод за монтиране на покрива с шисти. За това ви трябва:

Пирон и винтове;
Шисти;
Багрило;
изсушаващо масло;
Дървени дъски;
минимална замазка;
гумени шайби;
Покривни кънки.
Шистите са здрав материал. Това означава, че не е необходима здрава щайга. Необходимо е да използвате пръти 5 на 5 сантиметра, на стъпки от 50 сантиметра. Преди да поставите шистите, се препоръчва да напълнете вятърни дъски върху решетката.

Шистите са прикрепени към щайгата с винтове и пирони с широка шапка. Дължината на ноктите трябва да бъде най-малко 7 сантиметра. Под ноктите се поставят гумени или стоманени капачки.