Как да покрием покрив с метална керемида

Както знаете, металните керемиди се произвеждат за абсолютно всеки вкус и цвят, а изборът на метален профил обикновено зависи от това какво архитектурно покривно решение ще приеме клиента. Формата на покрива е основният индикатор, който влияе върху процеса на закупуване на метални керемиди, тъй като всяка форма на покрива има собствен набор от точни размери на металния профил. И тези размери се определят чрез внимателно измерване на всички наклони на покрива.

За да разберете по-добре как да покриете покрива с метални керемиди, е необходимо да разберете, че този процес зависи изцяло от правилността и точността на летвата, което е най-добре да се направи от дъска с дебелина около 25-30 милиметра и около 100 милиметра широк. Не е необходимо да се прави непрекъсната щайга, а стъпката между дъските обикновено се определя от вида на избраната метална плочка. Някои от неговите разновидности имат дължина на „плочка“ (тоест отделен елемент) от порядъка на 35 сантиметра, а разстоянието между дъските на щайгата под него ще трябва да се направи по такъв начин, че да съответства до тази стойност. Важно е да знаете как да изградите покрив със собствените си ръце, за да можете след това да направите правилната изолация за него.

Когато монтирате покрив, е много важно да се гарантира, че летвите и гредите нямат изкривявания, в противен случай външният вид на вашия покрив ще бъде развален. За щайгата се използват дъски, обработени със специален антисептик, с ширина най-малко 100 милиметра и дебелина приблизително 32 милиметра. Разстоянието между дъските на самата щайга трябва да бъде най-малко 350 милиметра. Касата за монтаж на метални плочки се полага върху хидроизолационния материал, а той от своя страна се полага върху гредите. Този материал се припокрива с около 100-150 милиметра, като се започне от стрехите до билото. Освен това под самото било трябва да се постави лента от специален хидро-пароизолационен материал, за да се предотврати отлепването на обшивката. Монтажът на метални керемиди обикновено започва с полагане на листове върху краищата на двускатен покрив. Ако формата на покрива е бедра, листовете се полагат от най-високата точка на наклона в две посоки. Също така си струва да се отбележи, че монтажът на метални плочки се извършва както от лявата страна, така и от дясната.

Следващата стъпка е да фиксирате металната плочка. В този случай се използват самонарезни винтове с 8-странна глава, боядисана точно в съответствие с металната плочка. На този самонарезен винт задължително трябва да има уплътнителна гумирана шайба. Приблизителната консумация на самонарезни винтове е около седем броя на 1 квадратен метър профил.