Как да поправим повреден покрив

Прочетете съветите

При монтиране на керемиди се уверете, че гвоздеите са добре закрепени към покрива. С течение на времето топлината на слънцето ще доведе до разширяване на покрива и керемидите, което ще доведе до отместване на гвоздеите от мястото им, като по този начин ще се увеличи рискът от течове.

Тъй като покривът е наклонен, уверете се, че поставяте керемидите отдолу нагоре, припокривайки горната част с дъното. Това ще гарантира, че покривът ви е защитен от всички климатични елементи.

Наемете пистолет за гвоздеи. Повечето могат да бъдат наети за около 40 лв. на ден. Пистолетът обикновено идва с ръководство за измерване, което може да спести много време. Стандартната ширина между всеки ред керемиди е 5 инча.

Ремонтиране на обвивката

След почистване на остатъците на покрива, поставета основата (обвивка). Еднокрилен шперплат с дебелина 1/2 инч е стандартният материал за облицовка. Поставете обвивката в тухлен модел за допълнителна здравина. Не поставяйте на покрива цялата секция от шперплат. Такова дълго парче е структурно нестабилно в средата. Продължете да инсталирате в тухлен модел, заличавайки шевовете на шперплата, докато отворената площ не бъде покрита.

Поставете филцова хартия

Започнете с подшиване на 6-инчова започваща лента в долната част на покрива, като оставяте 1-инчов надвес над стряхата, за да осигурите оттичане в улуците. Вървейки отдолу нагоре, поставяйте и заковавайте останалите филцови слоеве с 2-инчово припокриване. Уверете се, че сте заковали лентата с всеки филтърен слой, за да осигурите максимално задържане.

Поставяне на керемиди

Поставете първия ред от керемиди, който започва от долния ъгъл на покрива. Поставете основна редица от керемиди, следвайки линията на тебешира върху филцовата хартия , като се движете нагоре в пирамидална форма. Използвайте шест гвоздеи на една керемида, за да осигурите максимално задържане и непременно  бъдете сигурни , че заковавате гвоздеите правилно. Продължете да се движите навътре и нагоре по покрива, следвайки първоначалната си пирамидална база. Ако ремонтирате участък от повреден покрив, бъдете сигурни, че сте покрили съществуващите керемиди с новите. Това ще гарантира равномерен и безпроблемен външен вид.