Как да си направим покрив

Един ден всеки трябва да помисли как правилно да направи покрива на бъдеща къща или как да ремонтира съществуваща. Това трябва да се направи по такъв начин, че да стане не само красиво, но и да служи в продължение на много години като надеждна защита срещу лошо време и природни бедствия.

Мнозина дори не мислят, че за това трябва да отделите много време и пари, да овладеете поне първоначалните знания и умения и едва след това да направите покрива със собствените си ръце.

Преди да изградите покрив, трябва да вземете решение за неговия дизайн и дизайн. Изберете материалите, от които ще бъде изграден покривът, изчислете ги. Правилно направените изчисления ще ви помогнат да спестите време и пари без ненужно суетене и допълнителни разходи за доставка. Всеки знае, че всеки покрив се състои от рафтова система и покрив.

При изграждане на покрив в едноетажна къща, където средната стена е носител, гредите се монтират, както следва: единият край се опира на външната стена, а другият върху стелаж, монтиран над средната стена.

Гредите се закрепват с пирони и скоби в къщи със стени от дървени трупи. Ако стените на къщата са изградени от тухла, тогава по цялата дължина на стената се монтира дървена греда, върху която ще се опират краищата на гредите. Гредата е монтирана за правилното разпределение на товара.

Ако проектът на къщата предвижда инсталиране на печка за отопление, тогава в щайгата и гредите, където ще премине коминът, трябва да оставите пожарна пауза, около 13-15 сантиметра. Също така е важно да знаете как да покриете покрива с покривен материал и да изучите проектите на къщи с плосък покрив.

Първата стъпка е измерването и инсталирането на склонове. Краищата трябва да са перпендикулярни на линиите на кънките и корнизите. Следва устройството за щайга, което може да бъде направено от дъска. Ако покривът е покрит с метална керемида, тогава е необходимо предварително да разберете неговите размери и да вземете решение за производителя, тъй като конструкцията на щайгата играе много важна роля, в бъдеще това е трудно и отнема много време за коригиране на грешката в размера на металната плочка и щайгата.

Ако разгледаме изграждането на покрив със собствените си ръце, използвайки примера на покрив от метални керемиди, тогава първо трябва да захраните 3-4 листа материал върху билото, да го изравните и едва след това да го фиксирате напълно. Закрепването трябва да се извършва последователно от 1-ви лист до 2-ри и т.н.

Закрепването с винтове се извършва на места, където листовете се припокриват над вълната, жлебовете, които са разположени по ръбовете на листовете, трябва да бъдат затворени със съседни листове. След като металната керемида е положена и фиксирана, се монтира гребен с изолация, който предпазва покрива от валежи. Последният етап от изграждането на покрива е инсталирането на защитни корнизни елементи, които ще предпазят щайгата и самия корниз от оттичане на вода и гниене в бъдеще.