Капандури

Капандурите са чудесен начин да направите стая или таванско помещение на втория етаж да изглежда необичайно и уютно. При изграждането и монтажа им обаче трябва да се спазват определени стандарти, за да се избегне проникването на студ или влага.

Най-добрият размер за размера на капандур е 10 процента от площта на стаята. Ако стаята или таванското помещение са много големи, тогава е по-добре да направите няколко прозореца. Тази техника ще позволи по-естествено осветление.
Преди да започнете монтажа, трябва да изберете оптималното място на покрива. Най-доброто място е в средата между гредите. С правилния избор на място, цялата процедура по инсталиране ще отнеме около шест часа. След като изберете място, можете да пристъпите към изрязване на отвор, след като изберете прозорец с рамка с желания размер.
Следващата стъпка е инсталирането на греди за фиксиране на прозореца. В този случай е желателно да се използва същата дървесина, както при обшивката на тавана.
Когато инсталирате прозорец, не забравяйте, че той има не само естетическа цел, но и функционална. Тя трябва да служи като вентилация в горещите дни. Въпреки това, ако сте сигурни, че няма да имате нужда от вентилация, тогава можете да направите прозореца плътно. Тогава тя ще служи единствено за осветление и красота.
Трябва да закрепите рамката на прозореца с неръждаеми елементи.
След приключване на монтажа е много важно да се постигне херметичност на прозореца. Това може да се направи с цимент и камъчета. След като инсталирате прозореца, трябва да го почистите от отломки, стърготини и прах. Уплътнете добре и след това нанесете смес от камъчета и цимент. Веднага щом тази смес започне да се втвърдява, е необходимо няколко пъти да отворите и затворите прозореца, така че да замръзне правилно.
При монтажа на капандурите също е много важно перфектното съединяване на гредите и рамката. И ако е трудно да се постигне това веднага, то може да се постигне по-късно чрез смилане. Също така е важно да знаете проектите на покривите на къщи, включително тавански.
Декорирането е последният етап от монтажа на прозореца. Както при всеки прозорец на покривния прозорец, можете да направите завеси, които ще бъдат прикрепени към рамката с велкро.
Ако желаете и ако има допълнителни греди, можете да инсталирате система за управление на отварянето на прозореца. За да направите това, трябва да опънете въдица или въже по гредите, заковани от двете страни на прозореца. Прикрепете макара с държач, който се използва за щори, и също така плътно закрепете въжето или въдица към рамката. След това прозорецът може да се отваря колкото искате.