Керамичните плочки са перфектният покривен материал!

Керамичните плочки се използват за покриви от много години. Глината е основната суровина за производството на такъв довършителен материал. За да може покривният материал да достигне много високо качество, към него се добавя само определено количество глина, след което керемидите се изпичат при висока температура. И за да придобие материалът много висока степен на плътност, той се изпича в пещ при много висока температура. Към днешна дата цената на керамичните плочки е достъпна за много хора и затова мнозина я използват като покривен материал. Днес ще говорим за предимствата на керамичните плочки.

Дългосрочна употреба
По отношение на издръжливостта, керамичните плочки превъзхождат много други покривни материали. Според много производители техните плочки могат да издържат повече от сто години. Следователно подреждането на покрива с такъв материал е много изгодна инвестиция в бъдеще.

Екологична чистота
За производството на плочки се използват само естествени материали, които ги правят екологични. Поради естествения състав, тази плочка не натрупва статично електричество.

Добра топло и звукоизолация
Тази плочка е силно устойчива на различни влияния и материалът не се нагрява под въздействието на ултравиолетовите лъчи, което допринася за създаването на нормален микроклимат в помещението. Поради голямата си дебелина, този покривен материал е в състояние да абсорбира добре уличния шум, което ви позволява да осигурите спокойствие и тишина в къщата по всяко време на деня.

Устойчивост на висока температура
Тъй като глината действа като основа за такъв материал, тя може да издържи на много високи температури. Благодарение на огнеустойчивостта, плочката помага да се намали вероятността от пожар.

Устойчивост на негативни влияния на околната среда
Много покривни материали започват да губят свойствата си с течение на времето и се разрушават от излагане на атмосферни валежи и ултравиолетови лъчи. Същото не може да се каже за керемидите, които имат добра стабилност и позволяват перфектна хидроизолация.

Превъзходен дизайн
Привлекателността е друго важно предимство на такъв материал. С неговото използване можете да направите сградата по-привлекателна.