Кой покрив е по-добър: шисти или метал?

Производството на покриви, наред с научно-техническия прогрес, върви само напред и се въвеждат все повече и повече иновативни решения за пестене на ресурси. Сега бъдещите собственици вдигат глави и се почесват, защото не знаят как най-добре да покрият покрива на къщата си. Това не е изненадващо, защото дори суперпрофесионалистите не знаят със 100% гаранция какво да посъветват обикновените хора: покрив от шисти, метални керемиди или някакъв друг велпапе. Първоначално трябва да разберете, че тъй като колко точна ще бъде прогнозата за вашия бъдещ покрив по отношение на материал, количество, размер, вашият покрив ще ви служи толкова ефективно.

Ако искате да направите покрив от метална керемида, тогава трябва да знаете някои от положителните и отрицателните страни на този материал. Предимствата включват: гъвкавостта на металната керемида, което я прави универсална за покриви с всякаква форма и размер; висока екологичност; възможността за закупуване на определено количество материал без бъдещи отпадъци; издръжливост до 40 години; високо потребителско търсене поради външни характеристики; различни ценови котировки на пазара. Недостатъците включват: възможността за големи загуби поради неправилни изчисления при необходимостта от материала; необходимостта от специално обучение при употреба, тъй като е невъзможно да се ходи по метална плочка; липса на топлоизолационни свойства.

За сравнение ще проучим шистите и неговите плюсове и минуси. Доколкото знаете, шистите отдавна са известни като най-разпространеният покривен материал. Положителните му страни включват: негоримост; топлоустойчивост; високи топлоизолационни свойства; екологичност; лекота на монтаж; способността да издържат на всяко натоварване. Отрицателните страни на шистите включват факта, че може да се използва само на покриви с равни ъгли, тъй като този материал не се огъва, а ъгълът на наклон на покрива трябва да бъде най-малко 45 градуса, така че въпреки всички опити за намаляване на теглото от този материал, той е доста тежък, така че е по-добре да не рискувате.

След като анализирате всички изброени по-горе имоти, помислете какъв покрив виждате над главата си, с какви свойства и характеристики, тъй като едва ли искате да го покривате на всеки няколко години.