Колко струва изграждането на покрив

Покривната конструкция е важна част от всяка сграда, било то гараж или селска къща. От най-древни времена хората свързват покрива с уюта и комфорта, защото поговорката „да имаш покрив над главата си“ е имала причина. Човек, който имаше покрив над главата си, можеше да се чувства в безопасност.

Ето защо трябва да бъдете внимателни при изграждането на покрив. В нашите географски ширини покривът трябва да е здрав, дори само защото ще трябва да издържа на различните сезони: през лятото не трябва да е горещо и да се справя с дъждовете, а през зимата трябва да издържа на значителен слой сняг и с всичко това , със смяната на сезоните, не трябва да се проваля.

Някой собственик се чудеше колко струва изграждането на покрив? Всъщност това не е лесен въпрос. За да изчислите цената на бъдещия си покрив, трябва да вземете предвид няколко критерия. Първо, цената на всички материали, които ще бъдат необходими по време на работата, както и разходите за монтаж на покрива, тоест цената на цялата текуща работа. Така най-накрая можете да изчислите колко струва изграждането на покрив, заедно със снегозащите и хидроизолацията.

Според експерти разходите за изграждане на покрив ще струват около петнадесет процента от общата цена на къщата. Въпреки това, цената на покрива се влияе от фактори като неговата сложност, наличието или отсъствието на таванско помещение, прозорци и други подобни.

Всеки специалист ще ви каже, че цената на покрива също ще зависи от такива компоненти като конструкцията на рамката, цената на нагревателя и материала, който ще бъде покрит. Затова ви съветваме да планирате какъв ще бъде покривът в началния етап от изграждането на къща, за да предложите формата и вида на покрива. Покривите са плоски и скатни. Плоските покриви са покриви с наклон под 15 градуса. Тяхната конструкция е доста проста, което не може да се каже за конструкцията на скатен покрив. Скатният покрив може да бъде всякакъв наклон, обикновено между 30 и 45 градуса. Ако решите да построите скатен покрив, тогава ще трябва да се погрижите за снегозадържателите.

Трябва да помислите и за материала, който ще бъде покрит предварително. Може да бъде като обикновен шисти, има и керамични плочки. Тези два материала са много различни както по качество, така и по цена. Те обаче се различават не само по качеството, но и по сложността на инсталацията, така че рационално изчислете своите възможности. При липса на умения за работа на покрива, специалистите ще ви помогнат. Успех при изграждането на покрива и бъдете внимателни: покривът е място с повишена опасност.