Композитни керемиди : красиви, практични, скъпи

Пазарът на покривни материали радва купувачите с най-широк избор от оферти: парчета и ролки, профили и плоски, твърди и меки материали ви позволяват да реализирате идеи с всякаква сложност. Особено се откроява сред цялото това разнообразие от композитни плочки, характеризиращи се с атрактивен външен вид и отлични експлоатационни параметри.

 

Структурата на композитните плочки

Структурата на този тип покривен материал е доста сложна: композитните керемиди се състоят от стоманена основа, покрита от двете страни със сплав от цинк, алуминий и силиций. Отвън повърхността на материала е покрита с базалтови гранули, които осигуряват добро ниво на звукоизолация, термична защита и устойчивост на корозия.

Външното акрилно покритие е отговорно за защитата от неблагоприятни външни влияния (UV лъчение, вятър, дъжд).

Композитните керемиди са доста скъпи (поне в сравнение с традиционните покривни материали), така че преди да решите да направите покупка, трябва да оцените всички плюсове и минуси на композитните керемиди.

КОмпозитни плочки

композитни плочки

Композитни плочки: плюсове и минуси
Списъкът от предимства, с които могат да се похвалят композитните плочки, е впечатляващ:

 

  • устойчивост на корозия благодарение на алуцинковото покритие. Но тук трябва да направите резервация, можете да разчитате на това предимство само при правилно извършена инсталация
  • голям избор от цветове и форми, което ви позволява да намерите подходящо решение за покрив с всякаква конфигурация, за всякакви архитектурни проекти;
  • възможността за рязане на материал, голямата гъвкавост на плочките отварят широко поле за експерименти за архитекти и дизайнери
  • висока устойчивост на температурни крайности, висока влажност, ултравиолетови лъчи.
  • дълъг експлоатационен живот. Известните марки дават гаранция за своите продукти от 30 до 50 години, всъщност покривът ще ви служи много по-дълго.

 

Би било погрешно, говорейки за предимствата на композитните керемиди, да не говорим за недостатъците на този покрив. За щастие не са много. Първо, заслужава да се отбележи високата цена, но предвид отличните експлоатационни параметри на такъв покрив, неговата издръжливост, такива инвестиции изглеждат разумни в дългосрочен план.

Второ, при неграмотна инсталация рискът от корозия се увеличава: този проблем се решава просто – поканете майстори, които при полагане на композитни плочки спазват всички норми, стандарти, използват висококачествени консумативи. И накрая, не се препоръчва често да се ходи по покрив, изработен от композитни плочки (това може да доведе до изтичане на покрива), така че този материал не се използва при проектирането на експлоатирани покриви.

 

Ако все още не сте намерили бригада за ремонт на покриви ,  то ние от РобиКомерс ще изпълним всяко Ваше желание.