Конструктивни характеристики на тазобедрения покрив и неговия дизайн

Трудно е да не се съгласим, че всяка сграда, независимо от нейното предназначение, привлича вниманието със своята архитектура и покривна конструкция. Това не е изненадващо, тъй като покривът има много важна функция – предпазва къщата от студ и топлина, както и от валежи. Ако говорим за най-популярните опции за покривни системи, тогава те със сигурност включват бедрен покрив, чийто дизайн е надежден, издръжлив и необикновен. Такъв покрив може успешно да се използва в къщи с таванско помещение. Дизайнът му е най-подходящ за поставяне на капандури.

Как е бедрен покрив

При този тип покрив има четири наклона. Крайните склонове, наречени бедро, имат триъгълна форма. Те се простират от билото до стрехите. Другите два ската са с трапецовидна форма.

Монтирането на бедрени покриви не е достатъчно лесно. И въпреки че този процес е трудоемък, такъв покрив в крайна сметка прави сградата привлекателна и наистина стилна. Крайните греди на двускатния централен покрив възприемат значително по-голямо натоварване от другите елементи на покрива. Поради тази причина те се нуждаят от допълнително укрепване. Особено внимание трябва да се обърне на изчисляването на бедрения покрив, особено в частта, която се отнася до съотношението на неговите фронтонни и бедрени елементи. Той до голяма степен определя колко надеждна ще бъде цялата конструкция.

Ако склоновете, поставени от края, счупвайки се, не достигат до ръба на стрехите, тогава този тип покрив се нарича половин бедра или “холандски”. За малки вили с дървени подове, направете сами полу-бедрен покрив е най-рационалният вариант за покрив. Има фермова система, която е оборудвана с пуфове. По-големите сгради ще имат по-сложна система за тазобедрени покриви.