Критерии за избор на качествена метална плочка

Изграждането на нов дом е изключително скъпо и отнемащо време начинание. За правилното изпълнение на всички строителни работи и получаване на добър резултат, трябва да помислите предварително за всички детайли и малки неща. Особено внимание трябва да се обърне на процеса на монтаж на покрива, тъй като ако покривът не е правилно монтиран или избран, тогава дори добре изградените стени, таван, под и други елементи на сградата скоро ще станат неизползваеми.

Към този момент под формата на покриви се използват десетки различни материали, сред които най-популярни са металните керемиди. Представлява профилиран лист, изработен от поцинкована стомана и покрит със специален защитен полимерен слой. Тези листове са в състояние да имитират естествени плочки и толкова добре, че от разстояние понякога е нереалистично да се разграничат метал от керамика.

Освен това тук те не само продават голямо разнообразие от покривни материали, но и извършват монтажа им. Можете да се запознаете с работата на тази фирма в раздел “Нашите работи”.

Основните критерии за избор на метална плочка
Въпреки това, не всички строителни материали от този тип са еднакво полезни. Ето защо по-долу ще представим списък с параметри, по които си струва да изберете метална плочка:

Гаранция – при различните производители може да варира значително, но средно е около 10-15 години. Но не бъркайте гаранционния срок с периода на експлоатация на материала, тоест времето на неговото обслужване. Гаранцията обикновено се дава само за покритието, а не за самия материал, който може да издържи поне 40-50 години.
Дебелина на стоманата – някои производители се опитват да спестят от материали, като продават стоманени листове с дебелина 0,4 мм под прикритието на листове от 0,5 мм. Затова ви съветваме винаги да носите микрометър със себе си, за да определите точната дебелина на стоманата.
Маркиране – за да купите наистина висококачествена метална плочка, трябва да обърнете внимание на добре известни марки, които са тествани от времето. Обикновено такива материали имат съответна маркировка на предната част на ключалката, потвърждаваща готовността на производителя да изпълни своите гаранционни задължения.
Дебелината на цинковия слой – с неговата идентификация нещата са по-трудни. На висококачествена метална плочка не трябва да се появяват следи от корозия. Ако е направен при неспазване на определени параметри, тогава ръждата може да бъде открита на ставите, ако ги погледнете от определен ъгъл.