Кръгли форми на покрива

Време е да поговорим за кръглите покриви. Този дизайн предвижда напълно различен метод на строителство от този, използван за монтаж на двускатни покриви, така че трябва да обърнете внимание не на самата техника на монтаж, а на материалите, от които е направена.

Горната част на такъв покрив прилича на балдахин. Често заставаме под него на автобусна спирка или се любуваме на арката пред входа на къщата на приятелите. Покривът от поликарбонат е удобно нещо. Този материал се огъва и не се чупи. Така че защо да не построите селска къща с кръгъл покрив, за да се възхищавате на звездите през прозрачен купол през топлия сезон.

За да изпълните плана, на първо място, си струва да съберете повече информация за това кои дъги на покрива са най-подходящи за строителство.

Определено – дъги, изработени от издръжливи метални или дървени пръти. Само те са в състояние да издържат на тежестта на покривния материал и на валежите под формата на дъжд и сняг.

Куполни покриви: красота и сила
Малките куполни къщи набират все по-голяма популярност. Яйцевидната им форма се постига чрез монтиране на метални или дървени полудги. Интересно е също, че 1/5 от конструкцията са стените, а останалата част е покривът.

Куполният покрив изглежда креативен, ако увеличените подови елементи минават отвън. Закръглеността на покрива се постига с помощта на специална рамка, изработена от греди, която е изпълнена с изолация и обшита отвътре и отвън с шперплат. Горната част е плочки или поликарбонат. Важно е да знаете за конструкцията на покрива на къщата и покривната система на тавана.

Коничните покриви също са интересни със своята структура, чиято история започва от царските покои. Болярите обичали да строят къщи с многобройни кули и кули, където техните жени и деца прекарвали дните си в лагерите.

Конусовидни покриви
В момента коничната форма на тавана изглежда добре в кръгли сгради. Винтидж стилът на покривите е постигнат с рамка, състояща се от кръгови дъги. Самоносещите покриви с конична обвивка обаче създават и сферични форми, удължени нагоре. Красив? Да! Удобно? Относително.

Всеки човек има свои собствени предпочитания за красота и удобство: за някои полукълбото на юрта е идеална пропорция, а за някои къща, нарязана от дърва. И само покривът е извън конкуренцията, стига да задържа топлината и да не протече.

Наскоро от Ирландия един от екостроителите донесе чертежи и снимки на кръгъл покрив с ветрила за шестоъгълни или кръгли къщи. Много необичаен дизайн с отвор в горната част на конуса за комина. Възможно е такъв покрив да придобие популярност сред тези, които искат да живеят далеч от града.