Къща с оригинален покрив: няколко идеи за бъдещи собственици на необичайни имения

Хората обичат оригиналността, но когато става въпрос за изграждане на къща, за основа се взема стандартен проект: той се изгражда по-бързо и по-лесно за работа. Основното е, че покривът е удобен: той предпазва както собствениците, така и стените от атмосферни валежи.

За изграждането му е необходим специален дизайн – дървен материал. Стените, ако къщата е панелна къща, също ще изискват носещи конструкции, за които ще трябва да бъдат поръчани от надежден производител. Можете, разбира се, да попитате чичо Федя със собствената му дъскорезница, но е по-добре да купите дървен материал 200×200, чиято цена в Уфа е много по-ниска, а качеството е по-добро.

Жителите на страни, където гъстотата на населението на квадратен метър просто се търкаля над покрива, просто обичат да строят оригинални покриви. В мегаполисите същата история, така че туристите са щастливи да посещават места, където идеите за необичайни сгради се оживяват.

Спортните площадки на страните, разположени на островите и в Австралия, са изпълнени с необичайна архитектура с покриви под формата на сфера, откъдето стърчат дори клетъчни антени и сателитни чинии.
Местата за отдих, например солариумите, са изградени под формата на бъчва, покрита с широкопола покривна шапка.
В Копенхаген могат да се видят открити кафенета с покрив от 6-10 наклона.
Паркингите са специални места, където могат да се изградят отвори близо до покрива, тръби, издигащи се в небето.
„Зеленият“ покрив е добър за високи сгради или за къщи, чийто периметър е с размерите на футболно игрище: върху покрива се излива слой почва, монтирана е специална система за напояване, засаждат се растения и дори специална трева покривало, по което ходят.
Градинският покрив, известен още като покрив на оранжерии, има 2 функции: предпазва къщата от лошо време и ви позволява да отглеждате зеленина за продажба или за собствени нужди: този дизайн често се среща в държави със студен климат, например , във Финландия или Норвегия.
Как покривът от този необичаен тип се различава от конвенционалния? За него са монтирани мощни конструкции, изработени от дърво или метал: те са предназначени за съответните натоварвания.