Лятна тераса на покрива

Ако не искате да направите обичайния скучен скатен покрив за дома си – тогава можете да превърнете покрива си в произведение на изкуството със собствените си ръце! Можете да превърнете покрива си в лятна тераса! Единственото условие е ъгълът на наклон на вашия покрив да е от 1 до 4 градуса.

Терасата е чудесно място за прекарване на време с приятели, идеално място за романтични срещи и партита! Терасата ще бъде истинска украса на вашата къща и нейната особеност, а всяка вечер на нея ще бъде специална.

Разбира се, ако решите да построите тераса, трябва да се уверите, че вашата тераса е защитена от атмосферните влияния. Ако живеете в район, където има само три месеца лято, тогава терасата не е много подходяща за вас, тъй като през повечето време ще трябва да носите валежи от там. Ако вашата вила или къща се намира в тропическата зона, тогава не трябва да се притеснявате за това и можете спокойно да вземете оборудването на покрива на терасата.

На вашата тераса можете да правите всичко – можете да поставите там камина, която ще придаде уютна атмосфера вечер, а всяка вечер ще бъде специална. Можете да инсталирате басейн там – ще бъде страхотно място за плуване с приятели или поне да инсталирате вана. Разбира се, такова оборудване за тераса ще ви струва доста стотинки, но вашата тераса ще бъде разликата между вашата къща и всички останали.

Предпоставка за изграждането на тераса е наличието на парапет, тъй като само с него можете да си осигурите безопасен престой на покрива. Парапетът може да бъде направен от стълби. Погрижете се за вечерното осветление на терасата – това ще създаде незабравима атмосфера на спокойствие и комфорт, използвайте фенери или външно окабеляване за това. Скриването на проводници не е проблем: те могат да бъдат скрити под моравата или под настилка.

Погрижете се за подовото отопление и отводняването на водата. Отводняването на водата се извършва външно или вътрешно. За разлика от неексплоатираните вътрешни пространства, на терасата трябва да се използва покривен материал, който е по-малко чувствителен към деформации, например хидроизол. При изграждането на тераса трябва да се обърне внимание на прилежащите стени, които се издигат над покрива, тъй като това е най-опасното място за проникване на вода.

За да осигурите доброто състояние на терасата, трябва да извършвате профилактика поне веднъж годишно, преди всеки летен сезон.

Успех на покрива, бъдете внимателни и внимателни!