Металните покриви са популярен покривен материал.

Днес различни покривни материали са представени в широка гама от магазини за строителни материали, всеки от тях е с високо качество и има своите предимства. И не последното място сред тях е заето от метална плочка. Създаден е с имитация на естествения си аналог, но в същото време е с подобрени технически характеристики. В същото време, ако сравним металните плочки по отношение на цената с керамичните, тогава първата има цена няколко пъти по-ниска. И съответно подреждането на покрива от такъв материал ще ви струва много по-евтино.
Видове покрития и други характеристики
Металната керемида е често срещан покривен материал, с конструкция, състояща се от няколко части. Първият действа като основа, а вторият е декоративен. Декоративното покритие има и някои защитни функции. Всеки производител може да използва различни състави като такова покритие.

За покриване на метални плочки могат да се използват следните видове материали:

полиестер. Този материал има сравнително ниска цена. Дебелината му е приблизително 25 микрона и има отличен лъскав блясък. Именно този материал често се използва при производството на плочки. Отличава се със своята устойчивост на различни атмосферни влияния, икономичност и голям избор от цветове;
Матов полиестер. Той има същите свойства като предишния материал, но дебелината му е много по-голяма. И производителите добавят тефлон към състава му. Поради такова вещество повърхността става матова;
Пурал. Съставът на такъв материал също съдържа определена част от полиуретан. Поради това материалът става устойчив на различни влияния на околната среда.
Предимства
Основното предимство на такава керемида е, че може да се използва във всяка покривна конструкция. Освен това материалът има следните предимства:

Дълъг период на употреба;
Подходящ за почти всякакви климатични условия;
Изобщо не се влошава при рязък спад на температурата;
Голям избор от видове материали;
Достъпна цена;
Материалът не гори.