Накрайници за боядисване на поцинковани покриви

В продължение на много години металните покриви са стабилно популярни. Те се различават по надеждност и висок експлоатационен живот. Изборът в полза на този материал може да бъде повлиян и от други положителни аспекти, включително ниска цена, възможност за производство на листове с всякаква дебелина и форма и гъвкавост. Но липсата на цветове може лесно да бъде коригирана самостоятелно, като се използват съветите за избор на боя за поцинкован покрив.

Защо е необходимо оцветяване
Производителите на поцинковани листове, разбира се, нанасят защитен слой под формата на масло, но, за съжаление, той може да се отдели след една година, изложен на атмосферни влияния. Ето защо, след този период, най-добре е металът да се покрие със специална боя. Това ще избегне следните проблеми:

Когато металът е изложен на валежи, често се наблюдава ръжда и това е първият признак за разрушаване на поцинкован покрив.
Подобряване на външния вид на покрива. Оцветяването ще ви помогне да направите покрива по-подходящ за цялостния стил на къщата.
Боядисването на поцинкован покрив е доста скъпо, но все пак ще бъде по-евтино от смяната му.
Боята ще помогне не само да направи покритието по-привлекателно, но и да увеличи експлоатационния му живот. Необходимо е да изберете материала, като се съсредоточите върху повишената пасивност на металната повърхност. Ефективните еластични и адхезивни свойства са добрите качества на поцинкованата покривна боя. Отпадъкът е от алкиди и масло. Те не са подходящи за нашите цели поради тяхната химична реакция, която възниква при взаимодействие с метала, което води до намаляване на адхезивните качества. Поради тази причина такива бояджийски покрития могат бързо да се отлепят от поцинкован покрив. Те ще издържат само един сезон. Това не само е нерентабилно от финансова гледна точка, но и ще доведе до допълнителни разходи за труд.