Направи си сам двускатен покрив

Направи си сам двускатен покрив е доста често срещан при изграждането на летни вили или вили. Такъв покрив е лесен за изграждане, а покритието им с покривни материали не създава трудности.

Редът на работата по монтажа на покрива Работата по монтажа на покрива трябва да започне след издигането на стените. Следвайки следните стъпки:

Монтаж на подови греди. Преди това трябва да решите сами какво точно ще бъде таванско помещение или таванско помещение под покрива. За тавана можете да използвате дървена дъска с кант 150 * 150 милиметра, а за тавана е подходяща греда със същия размер. Монтажът на дървен материал или дъски се извършва по стените на къщата. В противен случай никой няма да даде гаранция за сила.
Монтажът на покрива ще осигури защита от вятър и валежи, ако подовите греди са положени от външния ръб с освобождаване от около четиристотин милиметра. Не забравяйте да използвате бордови дъски с размери 50 * 150 милиметра. Такива дъски ще стърчат и впоследствие ще се превърнат в опора за стелажи по време на изграждането на тавана. Препоръчително е да укрепите дъските с покривни пирони. Когато инсталирате стелажи, измерете всичко с точност до милиметър, в противен случай покривът ще бъде нестабилен.
След това трябва да продължите с монтажа на системата за ферми. Първата стъпка е да инсталирате фронтоните. За горната жартиера се използва дървена дъска с размери 150 * 50, като се поставя с ръб.
За да могат рафтовата система и подовите греди да прилягат плътно един към друг, е необходимо да отрежете долната част на дъската.
Направи си сам двускатен покрив включва не само инсталиране на покрива, но и покриването му с покрив. Покривът трябва да издържа на:
Теглото на цялата конструкция;
Тежестта на покривния материал;
Тежестта на валежите и ветровите натоварвания;
Предимства на двускатен покрив:

Простота на дизайна;
Не високата цена на използваните материали;
Имат естетически вид, който е свързан с голям брой архитектурни предложения;
При такъв ъгъл на наклон на покрива няма да има проблем с оттичането на водата;
Направи си сам двускатен покрив ще бъде истинска украса на къщата и повод за гордостта на собственика, който го е построил за себе си.