Направи си сам навесен покрив

Навесният покрив има няколко неоспорими предимства:

лекота и простота на инсталиране, способността да извършват цялата работа сами
минималното количество необходими материали.

Това е най-простият вид покрив, който е подходящ както за къщата, така и за всякакви други сгради, като плевня, гараж, баня. Има някои недостатъци на навесния покрив, които си струва да се вземат предвид:

без таванско помещение
външният вид е по-малко привлекателен от този на традиционния двускатен покрив.
Покривът от навес може да се направи по доста прост начин. Основният строителен материал е дърво. От него ще бъдат направени греди, греди, таванни дъски. За самия покрив, ако желаете, можете да използвате шисти, метални керемиди, керемиди и други материали. Тази статия разглежда покрив от шисти. Шистите са надежден и практичен материал, който не се страхува от ниски температури, прегряване и пряка слънчева светлина. Важно е да знаете дизайна на тазобедрения покрив и кръглите форми на покривите.

Изграждането на покрива започва с полагането на греди. Гредите се полагат върху горната част на стените на разстояние 70-80 см една от друга. Когато планирате покрива, обърнете внимание на факта, че ниската страна трябва да бъде от подветрената страна. Прикрепяме греди към гредите – това са опори за високата част на покрива. На всяка от гредите трябва да се направят опори. Следващият етап е закрепването на гредите за щайгата, които също трябва да бъдат на всяка греда. При закрепване се уверете, че ъгълът и височината са еднакви навсякъде. Следващата стъпка е щайгата. Необходимо е да се втвърди покривът и да се свържат всички греди един с друг. Шистите ще бъдат прикрепени към него в бъдеще. Ламелите за лайсни се заковават към гредите, така че листът от шисти да покрива две летви с марж до 20 cm.

След това трябва да покриете покрива с шисти. Подовата настилка е на листове отдолу. Долният ред е покрит, след това вторият, третият и така се движим нагоре. Закрепваме шистите с пирони към щайгата. Забиваме пирон на мястото, където се събират четири листа. Всеки лист трябва да бъде фиксиран с два пирона за надеждност.

След като поставите плочата, можете да продължите към последната стъпка – запушване на вятърния фронтон. Това може да се направи както с дърво, така и с тухла.

След завършване на тези работи, покривът на навес „направи си сам“ е готов.